ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
02/09/2022 08:56

Αυξήσεις: Στα ύψη και η τιμή της πίτσας - Οι φθηνότερες και οι ακριβότερες στην Αττική

Eρευνα του Pricefox αναλύει τις τιμές τόσο ανά την Ελλάδα όσο και στην Αττική όπου σημειώνονται τεράστιες διαφορές σε τιμές - Ως και τα 25,8 ευρώ στη Γλυφάδα, αλλά και από 5 ευρώ σε Αιγάλεω, Πειραιά

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Αυξήσεις: Στα ύψη και η τιμή της πίτσας - Οι φθηνότερες και οι ακριβότερες στην Αττική
Πηγή: Pixabay
Ανάγνωση:

Το ράλι αυξήσεων επηρεάζει ολοένα και περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες. Μία από τις κατηγορίες είναι και το γρήγορο φαγητό, αφού με τα σουβλάκια πλέον να έχουν ξεπεράσει τα 3 ευρώ σε πολλές περιοχές, αλλά και την άνοδο στην τιμή του καφέ, πλέον παρατηρούνται αυξήσεις και στις τιμές της πίτσας. Η έρευνα του Pricefox για τον Ελ. Τύπο αναλύει τις τιμές πόσο ανά την Ελλάδα όσο και στην Αττική όπου σημειώνονται τεράστιες διαφορές σε τιμές. Για παράδειγμα κάποιος μπορεί να βρει μια μέση πίστα με σχεδόν 26 ευρώ στη Γλυφάδα, ενώ μπορεί να αγοράσει μία αντίστοιχου μεγέθους με 5 ευρώ στη Νίκαια.

Σύμφωνα με την έρευνα στην Αττική, μέση τιμή έχει εδραιωθεί πλέον στα 9,8 ευρώ. Η πιο ακριβή πίτσα φιγουράρει στα 25.8 ευρώ στη Γλυφάδα. Την πεντάδα τις ακρίβειας συμπληρώνουν στην Αττική η Κηφισιά με μέγιστη τιμή στα 24 ευρώ, το Κολωνάκι στα 23.5 ευρώ, η Νέα Σμύρνη στα 19.3 ευρώ και το Ψυχικό στα 19 ευρώ (μέγιστες τιμές). Τις πιο φθηνές πίτσες μπορεί κανείς να βρει στις περιοχές Αιγάλεω, Περιστέρι, Καλλιθέα, Πειραιά και Νίκαια από περίπου 5 ευρώ.

Video Loading...

Σε επίπεδα μέσης τιμής οι 5 πιο ακριβές περιοχές στην Αττική είναι το Ψυχικό στα 14.3 ευρώ, η Βούλα στα 13.3 ευρώ, η Νέα Σμύρνη στα 13.1 ευρώ, το Κολωνάκι στα 12.6 ευρώ και η Βουλιαγμένη στα 12.5 ευρώ. Στον αντίποδα, στο Περιστέρι θα βρει κανείς τις πιο χαμηλές μέσες τιμές για πίτσα, στα 6.2, ευρώ με τις γειτονιές σε Αμπελόκηπους, Κυψέλη, Νίκαια και Καματερό να διατηρούν μέσες τιμές κάτω των 7 ευρώ.

Στην Θεσσαλονίκη η μέση τιμή της πίτσας κυμαίνεται στα 7.6 ευρώ με τις ακριβότερες τιμές να φτάνουν επίπεδα Κολωνακίου ακόμη και στα 18 ευρώ. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς μπορούν να απολαύσουν από τις φθηνότερες πίτσες στην χώρα μόλις από 4.5 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΙΤΣΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ