ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21/09/2022 06:26

Πετρέλαιο θέρμανσης: Μείωση που φτάνει και τα 25 λεπτά μετά τις παρεμβάσεις στην αντλία

Κατατέθηκε η τροπολογία για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία κατά 20 λεπτά που αναμένεται να φτάσει ως και τα 25 με τον ΦΠΑ - Αυξημένο φέτος και το επίδομα θέρμανσης

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πετρέλαιο θέρμανσης: Μείωση που φτάνει και τα 25 λεπτά μετά τις παρεμβάσεις στην αντλία
Πετρέλαιο θέρμανσης (Πηγή: eurokinissi, shutterstock)
Ανάγνωση:

Η επιδότηση ύψους 20 λεπτών ανα λίτρο από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, προβλέπεται μεταξύ άλλων στην τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το βράδυ της Τρίτης. Παράλληλα υπάρχει πρόβλεψη για επέκταση του μέτρου εάν χρειαστεί, ενώ αν υπολογιστεί και ο ΦΠΑ, τότε η μείωση θα φτάσει σε περίπου 25 λεπτά το λίτρο.

Διαβάστε ακόμη: ΥΠΟΙΚ: Στη Βουλή η τροπολογία για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην τροπολογία, επιδοτείται, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, το κόστος του πετρελαίου εσωτερικής καύσης-θέρμανσης που διατίθεται στην εσωτερική αγορά από την 15η Οκτωβρίου 2022 έως την 31η Δεκεμβρίου 2022. Το ύψος της επιδότησης ορίζεται σε 0,20 ευρώ ανά λίτρο και τίθενται εξουσιοδοτικές διατάξεις αναφορικά με τη διαδικασία χορήγησης της επιδότησης, τον μηχανισμό εκκαθάρισης, καθώς και τη δυνατότητα παράτασης και αναπροσαρμογής του ποσού της επιδότησης.

Σημειώνεται πως επίσημα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στη χώρα ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του κλάδου να κάνουν λόγο για μία τιμή εκκίνησης κοντά στα 1,60 ευρώ το λίτρο. Πλέον με την επιδότηση στην αντλία, όπως είχε εξαγγελθεί, η τιμή θα πέσει στα επίπεδα που έκλεισε πέρυσι η σεζόν ενώ θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το αυξημένο φέτος επίδομα θέρμανσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΦΠΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ