ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
29/09/2022 09:56

Καυσόξυλα και πέλετ: Στη Βουλή η τροπολογία για το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους

Με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή μπαίνει πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους σε καυσόξυλα, πέλλετ και άλλα στέρεα καύσιμα με σημείο αναφορά τον περασμένο Νοέμβριο - Πλαφόν και στο περιθώριο κέρδους για το «Αλλάζω Συσκευή»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Καυσόξυλα και πέλετ: Στη Βουλή η τροπολογία για το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους
Πηγή: shutterstock, unsplash
Ανάγνωση:

Πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους σε καυσόξυλα, πέλετ και άλλα στέρεα καύσιμα, που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση, με σημείο αναφοράς τον περασμένο Νοέμβριο, επιβάλλει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα η ρύθμιση προβλέπει ότι από τη πώληση των συγκεκριμένων ειδών το περιθώριο μικτού κέρδους δεν μπορεί να υπερβαίνει το αντίστοιχο που ίσχυε ανά μονάδα όγκου βάρους προ της 1ης Νοεμβρίου 2021.

Διαβάστε ακόμη: Φυσικό αέριο: Μάχη της Ελλάδας για πλαφόν στην τιμή - Θρίλερ στην Ευρώπη

Παράλληλα, με στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας, προβλέπεται διήμερη προθεσμία για τη δήλωση των αποθεματων. Η υποχρέωση αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης, διανομής και αποθήκευσης στερεών καυσίμων που προορίζονται για θέρμανση χώρων στην ελληνική επικράτεια και καλούνται εντός προθεσμίας δυο ημερών να υποβάλλουν δήλωση με τα τα στοιχεία αποθεμάτων σε:

  • καυσόξυλα παντός είδους
  • πέλετ
  • μπρικέτες
  • προσάναμμα
  • δαδί

Δείτε όλη την τροπολογία ΕΔΩ

Πλαφόν και στο περιθώριο κέρδους για το «Αλλάζω Συσκευή»

Στην ίδια τροπολογία καθορίζεται επίσης ανώτατο όριο κέρδους και στους προμηθευτές ή εμπόρους λιανικής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή» του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με βάση τα καταγεγραμμένα επίπεδα της 31ης Δεκεμβρίου 2021. Για τους παραβάτες μάλιστα προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα από 5.000 έως και 1 εκατομμύριο ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΠΕΛΕΤ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΒΟΥΛΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ