Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η ΚΥΑ για την επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ αναφέρθηκε και στο επίδομα θέρμανσης που θα λάβουν φέτος περισσότεροι δικαιούχοι. Συνολικά, ανέφερε, η επιδότηση μαζί με το επίδομα φτάνουν σε μία παρέμβαση από την πλευρά του κράτους, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Πετρέλαιο θέρμανσης: Αυξάνεται η τιμή του από 1η Νοεμβρίου - Τα δεδομένα για το επίδομα θέρμανσης

«Ηδη πραγματοποιούμε τις εξαγγελίες της ΔΕΘ. Ξεκινήσαμε από το επίδομα θέρμανσης, έρχεται η ΚΥΑ για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης -εκτιμώ ότι θα γίνει μέσα στην εβδομάδα- και στη συνέχεια θα έρθει η υλοποίηση του μέτρου» ανέφερε το πρωί της Τρίτης μιλώντας στο OPEN και εξήγησε πως: «Για να έχουμε μια αίσθηση για το πετρέλαιο θέρμανσης,  η επιδότηση και το επίδομα αθροίζουν στα 500 εκατομμύρια ευρώ».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πότε θα είναι στον «αέρα» η πλατφόρμα για το επίδομα, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε: «Θα ανοίξει το επόμενο διάστημα, δηλαδή μέσα στον Νοέμβριο και θα τρέξει μέχρι 15 Δεκεμβρίου. Η πρώτη καταβολή στους δικαιούχους θα γίνει μέχρι τέλος του έτους». Προσέθεσε επίσης πως θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για αυτούς που πήραν πέρυσι επίδομα θέρμανσης και υποβάλλουν και φέτος να πάρουν την περσινή βοήθεια μέχρι 10 Δεκεμβρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA