Την υπ' αριθμ. απόφασης 1/2023, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τους πλειστηριασμούς, δημοσίευσε η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου μετά και την απόφαση της περασμένης Πέμπτης (9/2) με την οποία τάσσεται κατά πλειοψηφία (56-9) υπέρ των funds. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρεοπαγίτες, δεχόμενοι την εισήγηση της Αρεοπαγίτου Κανέλλας Τζαβέλα, έκριναν ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα, μπορούν να ενεργούν ακόμη και πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds σε ακίνητα τα οποία έχουν αποκτήσει με εξαγορά. Μετά τη δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας, αναμένονται χιλιάδες πλειστηριασμοί «κόκκινων» οφειλετών.
Συγκριμένα, οι αρεοπαγίτες στο «δια ταύτα» της απόφασής τους αναφέρουν τα εξής:
«Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφαίνεται ότι κατά την παράλληλη και συνδυαστική εφαρμογή των Ν. 4354/2015 και Ν. 3156/2003, οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (Ε.Δ.Α.Δ.Π) έχουν την κατ' εξαίρεση νομιμοποίηση του άρθρου 2 παρ. 4 του Ν. 4354/2015, προς άσκηση κάθε ένδικου βοηθήματος και κάθε άλλης δικαστικής ενέργειας προς είσπραξη των υπό διαχείριση απαιτήσεων, ανεξάρτητα από το ειδικότερο νομικό πλαίσιο, με βάση το οποίο συντελείται η μεταβίβαση των υπό διαχείριση απαιτήσεων, δηλαδή ακόμη και όταν η μεταβίβαση των απαιτήσεων και η ανάθεση της διαχείρισής τους στις εν λόγω εταιρείες συντελείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3156/2003 για την τιτλοποίηση των απαιτήσεων».
Τα εννέα μέλη τα οποία μειοψήφησαν εκφράζοντας αντίθετοι απόψη, είναι οι αρεοπαγίτες: Κωστούλα Πρίγγουρη, Ελένη Μπερτσιά, Παρασκευή Τσούμαρη, Παναγιώτης Βενιζελέας, Κωνσταντίνα Νάκου, Μαρία Χασιρτζόγλου, Ευτύχιος Νικόπουλος, Χρυσούλα Πλατιά και Βαρβάρα Πάπαρη.
- Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ: Αυτός είναι ο 89χρονος «πιστολέρο» - Τι ρούχα φορά σύμφωνα με μαρτυρίες
- Ελπίδα Μαζαράκη: Πέθανε η γνωστή ηθοποιός - Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
- «Ακόμα και εμείς οι Βούλγαροι πάμε Ελλάδα» - Διαφήμιση του βουλγαρικού τουρισμού κατέληξε σε φιάσκο
- Έμεινε άυπνος για 11 μέρες, έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες, αλλά άρχισε να πληρώνει το τίμημα 30 χρόνια μετά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.