Μενού
skrekas
Κώστας Σκρέκας | Υπουργείο Ενέργειας
  • Α-
  • Α+

Σε ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις ρεύματος του Απριλίου προχώρησε ο ΥΠΕΝ, Κώστας Σκρέκας. Οπως είπε η κρατική επιδότηση για όλα τα νοικοκυριά θα είναι 15€ ανά μεγαβατώρα για κατανάλωση έως και 500 κιλοβατώρες. «Οι τιμές βρίσκονται σε πορεία αποκλιμάκωσης. Πολλοί πάροχοι ανακοίνωσαν τιμές που αγγίζουν τα επίπεδα προ ενεργειακής κρίσης. Για 20ό μήνα συνεχίζει η κυβέρνηση να επιδοτεί.

Οι καταναλωτές μετά και τις σημερινές επιδοτήσεις θα δουν πιο φτηνά τιμολόγια από τον Μάρτιο. Η επιδότηση για τα οικιακά τιμολόγια, για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες ανέρχεται στα 15€ ανά μεγαβατώρα. Ιδια επιδότηση για κατανάλωση και πάνω από 500 κιλοβατώρες με την προϋπόεθση ότι θα μειώσουν κατά 15% την ημερήσια κατανάλωσή τους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Στα 54ευρώ ανά μεγαβατώρα το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Για τους αγρότες η επιδότηση ανέρχεται σε 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα» είπε ο κ. Σκρέκας.

Μόνη λύση η πράσινη μετάβαση

Ο υπουργός Ενέργειας έριξε το μπαλάκι στους πολίτες για να εκμεταλλευτούν το κλίμα της χώρας μας και τον Ηλιο για να εξοικονομήσουν ενέργεια. Ο υπουργός είπε ότι ήρθαν δύο προγράμματα το Φωτοβολταϊκά στη Στέγη και το Ανακυκλώνω-αλλάζω θερμοσίφωνα για 120.000 νοικοκυριά. Η κατανάλωση για ζεστό νερό θα μειωθεί κατά 65%

Με το πρόγραμμα των φωτοβολταϊκών θα εξοικονομούν το 75% της ηλεκτρικής ενέργειας τα νοικοκυριά και το 60% οι αγρότες. Η εξοικονόμηση μάλιστα θα φτάνει έως και τις 3.000 ευρώ το χρόνο.

Τέλος, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι έρχονται άλλα δύο προγράμματα, τα Εξοικονομώ-ανακαινίζω για νέους το νέο εξοικονομώ 2023.