Μενού
kalathi-nonon
Καλάθι των νονών | Υπ. Ανάπτυξης
  • Α-
  • Α+

Πρεμιέρα σήμερα, Τετάρτη 29 Μαρτίου, για το «Καλάθι των Νονών» που περιλαμβάνει επώνυμα παιχνίδια, λαμπάδες και άλλα προϊόντα εν όψει του Πάσχα με στόχο της όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές. Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε καταστήματα παιδικών παιχνιδιών διαπιστώνοντας τις «κλειδωμένες τιμές» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 

«Πρώτη ημέρα εφαρμογής της νέας μας πρωτοβουλίας για τις εορτές του Πάσχα με την επωνυμία «το Καλάθι των Νονών». Σκοπός μας είναι να δώσουμε καλά, ποιοτικά, επώνυμα παιχνίδια σε όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές. Απ’ αυτήν την εβδομάδα αναρτώνται στην πλατφόρμα e-katanalotis από 29 αλυσίδες παιχνιδιών παιχνίδια, λαμπάδες, αυγά σε «κλειδωμένες τιμές» ανά εβδομάδα. Θα παρακολουθούμε και θα ανακοινώνουμε την πορεία των τιμών ανά εβδομάδα όπως κάναμε και με το «Καλάθι του Αη Βασίλη». Στόχος μας είναι και να εξοικονομήσουν χρήματα οι καταναλωτές αλλά και να δώσουμε χαρά στους μικρούς μας φίλους αυτό το Πάσχα. Πιστεύω ότι όπως πήγαμε εξαιρετικά καλά στις εορτές των Χριστουγέννων και ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια, το ίδιο θα γίνει τώρα και με το «Καλάθι των Νονών», το οποίο έχουν αγκαλιάσει οι αλυσίδες» σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

Στο μεταξύ, στο 96,47% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Kαλάθι του Nοικοκυριού», οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές την 22η εβδομάδα εφαρμογής της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης (29/3/2023 –4/4/2023), με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων σήμερα, Τετάρτη 29 Μαρτίου, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

«22η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» και πλέον οι σοβαρές μειώσεις συνεχίζονται. -2% στη συνολική αξία του «Καλαθιού» από την προηγούμενη εβδομάδα, στην οποία υπήρχε ήδη μείωση -2% από την προπερασμένη», σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, από το σύνολο 1134 προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:

  • στα 50, ποσοστό 4,41%, η τιμή μειώθηκε,
  • στα 1044, ποσοστό 92,06%, η τιμή παρέμεινε σταθερή
  • και σε 40, ποσοστό 3,53%, η τιμή αυξήθηκε.