Σημάδια ανθεκτικότητας, παρά τους κινδύνους που εγκυμονεί ο υψηλός πληθωρισμός και το πάγωμα των επιτοκίων, «βλέπει» για την ελληνική οικονομία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη σχετική συνέντευξη που παραχώρησε για το φαινόμενο. Ειδικότερα, διαπιστώνει ότι η ελληνική οικονομία αντιστέκεται στις «συμπληγάδες» και ότι οι επιδόσεις της είναι πολύ καλύτερες από τον μέσο όρο των οικονομιών στην Ευρωζώνη. Για αυτό το λόγο, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΝΤ προτείνει ανάπτυξη 2,6% το 2023 και 1,5% μέσα στο 2024.
Σε ό,τι αφορά στο «βαρύ χαρτί» της οικονομίας, τον πληθωρισμό, οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παρέκκλιναν σε σχέση με τα όσα έλεγε το περασμένο φθινόπωρο. Συγκεκριμένα, μέσα στο 2023 προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί, στο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας, στο 4% και θα πέσει στο 2,9% το 2024. Αντίστοιχη μείωση βλέπει και στους ευρύτερους δείκτες της ανεργίας, οι οποίοι και αποτελούν, μεταξύ άλλων, αντικείμενο σύγκρουσης μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΔΝΤ, στην εκτίμησή του, κάνει λόγο ότι η ανεργία μέσα στο 2023 θα διαμορφωθεί στο 11,2% και θα κλείσει το 2024 στο 10,4%.
- Θάνατος Μαζωνάκη: «Καρφιά» Χασαπόπουλου και Βούλγαρη - «Κάποιοι να μη χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα»
- Πλασμαφαίρεση: Η ασφάλεια και γιατί παραμένει αναντικατάστατη - Ειδικοί του ΕΚΠΑ εξηγούν
- Ματίνα Παγώνη: «Η πλασμαφαίρεση δεν είναι απλό πράγμα, γιατί την έκαναν στον Μαζωνάκη;»
- Η πρόβα για συναυλία στη συνέντευξη Τσίπρα, η ώρα που βγαίνει ο Σαμαράς και η Αμάλ Κλούνεϊ στο Προεδρικό
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.