Μενού
Σούπερ μάρκετ
Καταναλώτρια σε σούπερ μάρκετ στον Κολωνό | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ολοένα και περισσότερο ανεβαίνουν οι τιμές στα σούπερ μάρκετ, με τις νέες ανατιμήσεις που εντάσσονται στη «δευτερή φουρνιά αυξήσεων», να αναμένονται μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου σε 200 βασικά προϊόντα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Mega, αναμένονται νέες ανατιμήσεις σε συγκεκριμένα προϊόντα. Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για τους φυσικούς χύμους που η τιμή τους θα ανέβει από 15 έως 55%, τα κρασιά έως 19%, τις κονσέρβες έως 14%, τα κριτσίνια έως 10%, τα όσπρια - ρύζι έως 10%, τις μπάρες δημητριακών έως 9% και τα δημητριακά για πρωινό έως 8%.

Ανατιμήσεις θα παρατηρηθούν, επίσης, στα πατατάκια έως 8%, στα κατεψυγμένα λαχάνικα έως 8%, στα αλλαντικά έως 8%, στα σοκολατοειδή έως 8%, στο φυστικοβούτυρο έως 6%, στα προϊόντα προσωπικής υγιεινής έως 5% και στα γαλακτοκομικά έως 3,7%.

Ανατιμήσεις: Τι έγινε τον Ιανουάριο

Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα βάλουν οι καταναλωτές με τον νέο χρόνο για την αγορά βασικών προϊόντων. Οι νέες ανατιμήσεις θα φτάσουν έως και το 15% μεγαλώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την λίστα της ακρίβειας.

Όπως αναφέρει ο ALPHA, έως 14% θα είναι η αύξηση στους μικρούς ατομικούς συσκευασμένους χυμούς που χρησιμοποιούν τα παιδιά στο σχολείο. Επίσης, μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να αυξηθούν οι τιμές σε τυροκομικά, δημητριακά και όσπρια. 

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καταναλωτή οι αυξήσεις από τον Ιανουάριο θα κυμανθούν από 5% έως 10% και σε κάποια προϊόντα θα φτάσουν στο 15%. Καθαριστικά, καλλυντικά, είδη περιποίησης, χαρτικά που δεν έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία για Μόνιμη Μείωση Τιμής τους επόμενους έξι μήνες, αναμένεται να ακριβύνουν. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA