Μενού
Σπίτια στην Αθήνα
Ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας | EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

 Ολοένα και περισσότερο ανεβαίνουν τα ενοίκια σπιτιών στην Αθήνα την ώρα που γίνεται λόγος, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Open, πως θα καταγραφούν κι άλλες αυξήσεις.

Σε κάρτες με το δείγμα, που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός για τα ενοίκια στην Αθήνα, γίνεται λογος για μίσθωση σπιτιού 55 τετραγωνικών μέτρων σε περιοχές, όπως οι Αμπελόκηποι, το Παγκράτι, η Κυψέλη και η Γλυφάδα.

Χαρακτηριστικά στο Παγκράτι το 2023, η μέση τιμή ζητησης για σπίτι 55 τετραγωνικών μέτρων κυμαινόταν στα 600 ευρώ, ωστόσο μετά από λίγους μήνες μέσα στο 2024, καταγράφηκε αύξηση 55 ευρώ, φτάνοντας τα 655.

Στους Αμπελόκηπους, αντίστοιχα, το 2023 η μέση τιμή για ένα ακίνητο 55 τετραγωνικών μέτρων άγγιζε τα 554 ευρώ, ενώ φέτος ανέρχεται στα 582, καταγράφοντας αύξηση των 28 ευρώ.

Παράλληλα, στην Κυψέλη η τιμή πέρυσι έφτανε τα 437 ευρώ, και μέσα στο 2024 παρατηρήθηκαν αυξήσεις της τάξης των 6,75 ευρώ για ακίνητο 55 τετραγωνικών μέτρων, αγγίζοντας έτσι τη συνολική τιμή των 444 ευρώ.

Παρόλο που παρατηρήθηκε μικρή αύξηση στην τιμή των ενοικίων στην Κυψέλη, αναμένεται τους επόμενους και χρόνια να ανέβουν κατακόρυφα λόγω του Μετρό.

Τέλος, στη Γλυφάδα, σύμφωνα με τις ίδιες κάρτες του τηλεοπτικού σταθμού, η τιμή ενός ακινήτου προς μίσθωση το 2023 έφτανε τα 775 ευρώ, ενώ φέτος παρατηρήθηκε αύξηση 81 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA