Αγεφύρωτο είναι το χάσμα των συντάξιμων αποδοχών μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, σε τέτοιο σημείο που οι συνταξιούχοι του Δημοσίου να λαμβάνουν τις διπλάσιες συντάξεις από τους πρ. ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης «Ήλιος» για τον Νοέμβριο 2025, η μέση κύρια σύνταξη λόγω γήρατος για τους νέους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που πληρώθηκαν το Νοέμβριο και προέρχονται από ταμεία του ιδιωτικού τομέα -ως επί το πλείστον ΙΚΑ και ΟΑΕΕ- διαμορφώθηκε στα 787,91 ευρώ, ενώ για τους νέους συνταξιούχους του Δημοσίου ήταν 1.504.67 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr
- Μύλος η Βουλή: Ο Μητσοτάκης έφυγε ενώ μιλούσε η Κωνσταντοπούλου - «Δεν θα καθίσω να σας ακούσω»
- «Θα μου ραγίσει η καρδιά αν τα αποχωριστώ»: Η κυρία Δ. έμεινε άστεγη για να μη χάσει τα σκυλιά της
- Αυτές οι φωτογραφίες από τα Κουφονήσια 20 χρόνια πριν δείχνουν πώς έχει αλλάξει το ελληνικό καλοκαίρι
- Δεν περιγράφουμε άλλο: Ο Τάκης Τσουκαλάς σε μια σπάνια φωτογραφία με τον εγγονό του
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.