Μενού
Σούπερ Μάρκετ
Καταναλώτρια ψωνίζει σε σούπερ μάρκετ | EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Στα «ύψη» βρίσκονται οι τιμές των βασικών προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, ελέω ακρίβειας, γεγονός που έχει αναγκάσει αρκετούς κατοίκους στη παραμεθόριο να ταξιδέψουν στη Βόρεια Μακεδονία, για να τα προμηθευτούν.

Πληροφορίες του Alpha κάνουν λόγο ότι τα ίδια προϊόντα στη Βόρεια Μακεδονία πωλούνται στη μισή τιμή σε σχέση με την Ελλάδα. Κάτοικοι της παραμεθορίου μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό και είπαν τα εξής: «Και εγώ έχω πάει στα Σκόπια και είναι πολύ πιο φθηνά, όλα τα είδη».

Αρκετοί ταξιδεύουν από τη Βέροια προς τη Γευγελή και τη Βόρεια Μακεδονία, και διαπιστώνουν από κοντά τη διαφορά στις τιμές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν είδη υγιεινής, όπως τα αποσμητικά.

Βόρεια Μακεδονία: Οι διαφορές στις τιμές

Πιο συγκεκριμένα, το ανδρικό αποσμητικό 500 ml πωλείται στη Βόρεια Μακεδονία στα 2 ευρώ και 60 λεπτά, ενώ στην Ελλάδα το βρίσκει κανείς στα 5 ευρώ και 18 λεπτά.

Αντίστοιχα, το καθαριστικό για τα τζάμια 750 ml εντοπίζεται στα σούπερ μάρκετ της γειτονικής χώρας στο 1 ευρώ και 88 λεπτά, σε σχέση με την Ελλάδα που είναι στα 3 ευρώ και 48 λεπτά, δηλαδή αύξηση κατά 85%.

Σε ό,τι αφορά τα γλυκά και την πραλίνα φουντουκιού συγκεκριμένα, στη Βόρεια Μακεδονία κυμαίνεται στα 3 ευρώ και 40 λεπτά, ενώ στη χώρα μας στα 4 ευρώ και 62 λεπτά, αυξημένη κατά 35%.

Το ρόφημα κακάο 400 γραμμαρίων το βρίσκει κανείς στη γειτονική χώρα στα 2 ευρώ και 25 λεπτά, σε αντίθεση με την Ελλάδα που η τιμή του φτάνει τα 3 ευρώ και 82 λεπτά.

Άξιο αναφοράς είναι ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι μία χώρα 1.830.000 κατοίκων, το νόμισμά της είναι το δηνάριο, ενώ ο κατώτατος μισθός αντίστοιχει στα 330 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA