Μενού
Ανθρακωρύχος
Ανθρακωρύχος | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η επαγγελματική αποκατάσταση είναι η κύρια επιδίωξη και το μεγαλύτερο άγχος κάθε ενήλικα. Οι περισσότεροι άνθρωποι περνάνε ατελείωτες ώρες μπροστά από φυλλάδες και ιστότοπους αγγελιών, προσπαθώντας να ισορροπήσουν τις ώρες απασχόλησης με έναν βιώσιμο μισθό

Υπάρχουν όμως και κάποιες ευκαιρίες «λουκούμια». Σε πρόσφατο άρθρο της, η Daily Mail εξερεύνησε το εργασιακό τοπίο της Αυστραλίας, και διάλεξε 8 επαγγέλματα με παχυλούς μισθούς που δεν απαιτούν καν εξειδίκευση ή πτυχίο.

Αν είστε αρκετά «σκληροί», ίσως να μπορείτε και εσείς να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις.

Επαγγέλματα με εξαψήφιες αμοιβές

Αυτές είναι οι 8 δουλειές στις οποίες μπορεί να μπει οποιοσδήποτε, αρκεί να μην έχει «αλλεργία» στην κούραση.

1. Διευθυντής εργοτάξιου

Αυτή είναι η πιο υψηλά αμειβόμενη θέση στην Αυστραλία που δεν χρειάζεται πτυχίο πανεπιστημίου. Αν σας αρέσει η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και η σύνταξη χρονοδιαγραμμάτων, θα σας αποζημιώσει ο αστρονομικός ετήσιος μισθός των 150.000 δολαρίων.

2. Ανθρακωρύχος 

Η βιομηχανία εξόρυξης στην Αυστραλία εξακολουθεί να πληρώνει τα «πρέποντα» ποσά για ίσως την πιο βαριά και ανθυγιεινή δουλειά που μπορεί να κάνει κάποιος. Ένας μέσος ανθρακωρύχος μπορεί να απολαμβάνει τον μισθό των 120.000 δολαρίων τον χρόνο, ενώ οι πλέον έμπειροι συνάδελφοί τους εκτοξεύουν τα κέρδη τους στα 170.000 δολάρια.

3. Ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων

Αν από την άλλη «πιάνουν» τα χέρια σας, η ασφαλής επιλογή του ηλεκτρολόγου θα σας ανταμείψει πλουσιοπάροχα. Ειδικά για εργαζόμενους που διαθέτουν πιστοποιητικό στην Τεχνολογία Αυτοματισμών Ηλεκτρολογίας, προσφέρεται ετήσιος μισθός από 115.000 έως 135.000 δολάρια.

Ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων
Ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων | Shutterstock

4. Διευθυντής business development

Ας φύγουμε για λίγο από τις θέσεις «μπλε κολλάρου», για μία πιο corporate θέση. Εάν βρεθείτε να σχεδιάζετε την αναπτυξιακή στρατηγική κάποιας μεγάλης εταιρείας στην Αυστραλία (και πετύχετε, εννοείται), θα ανταμειφθείτε με μισθό από 95.000 έως και 115.000 δολάρια το χρόνο.

Business development
Business development | Shutterstock

5. Διαχειριστής εταιρίας security

Αυτός ο ρόλος συνήθως απαιτεί σχετική πιστοποίηση είτε στις Επιχειρήσεις Ασφαλείας είτε στη Διαχείριση Ασφαλείας χώρων. Αν όμως δεν σας αποθαρρύνει αυτό, μπορείτε να περιμένετε πάνω-κάτω 110.000 δολάρια ετήσιο μισθό.

Security
Security | Shutterstock

6. Διευθυντές προσλήψεων

Αν και πολλοί εργαζόμενοι σε αυτόν τον κλάδο «ανεμίζουν» τα πτυχία τους στη Διαχείριση Ανθρωπίνου Δυναμικού, οι εταιρείες δεν θέτουν την επίσημη πιστοποίηση ως προαπαιτούμενο. Είτε έχετε το χαρτί είτε όχι, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία, αφού ο μέσος μισθός για τέτοια θέση ανέρχεται στα 115.000 δολάρια τον χρόνο.

HR manager
HR manager | Shutterstock

7. «Ηθικοί» χάκερς

Μία ασχολία για ιδιοφυείς, οι δεξιοτέχνες χάκερς προσλαμβάνονται συνήθως για τα πραγματικά τους προσόντα και όχι για το πτυχίο τους, ενώ συνήθως βρίσκουν θέσεις «επανδρώνοντας» τα ψηφιακά firewalls εταιρειών ενάντια σε πιο «επικίνδυνους» συναδέλφους τους, με μέσο μισθό 102.000 δολάρια ετησίως.

Hacker
Hacker | Shutterstock

8. Διευθυντές ψηφιακού marketing

Άλλη μία υψηλόμισθη θέση που δεν απαιτεί ιδιαίτερη πιστοποίηση. Αν σας ενθουσιάζει να οργανώνετε καμπάνιες και να ενισχύετε την online υπόσταση επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, το μόνο που θα σας ζητηθεί είναι η έμπρακτη κατανόηση και εφαρμογή του Search Engine Optimization, εξασφαλίζοντας περίπου 100.000 δολάρια το χρόνο.

Διευθυντές marketing
Διευθυντές marketing | Shutterstock
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA