Μενού
Οχήματα
Οχήματα | ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει αλλαγές ως προς το πρόστιμο σε όσους καθυστερούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και νέες προβλέψεις σχετικά με το ετήσιο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των τελών.

Ειδικότερα και όπως είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, προωθείται στη Βουλή διάταξη που θα βάλει τέλος στις συνεχείς παρατάσεις καθιερώνοντας ένα νέο σύστημα το οποίο σε κάθε περίπτωση θα είναι πάγιο, ώστε να μη χρειάζονται παρατάσεις. 

Αλλαγές στο πρόστιμο για τα τέλη κυκλοφορίας

Επίσης, υπάρχουν σχέδια για επιβολή κλιμακωτού προστίμου, ανάλογα με το πόσο αργεί να καταβληθούν τα τέλη από τον ιδιοκτήτη του οχήματος. Όσο νωρίτερα γίνεται η εξόφληση  - μετά τη λήξη της προθεσμίας  - τόσο μικρότερο θα είναι το επιπλέον ποσό που θα κληθεί να πληρώσει. 

Για παράδειγμα, εάν υπάρχει καθυστέρηση έως και 10 ημερών, μπορεί να μην επιβάλλεται πρόστιμο. Εάν η καθυστέρηση είναι της τάξης του ενός μήνα, το πρόστιμο θα ανέρχεται στο ήμισυ των ετήσιων τελών. Στο δίμηνο, θα υπάρχει προσαύξηση 100%. 

Εξετάζεται παράταση της ημερομηνίας πληρωμής

Κατά την ίδια πηγή, παράλληλα, εξετάζεται η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας πληρωμής των τελών από τις 31 Δεκεμβρίου στις 10-15 Ιανουαρίου.

Σε αυτή την περίπτωση θα αλλάξει και το χρονικό πλαίσιο για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας για όσους θέλουν να θέσουν σε ακινησία τα οχήματα τους τον επόμενο χρόνο.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση αυτή, οι πινακίδες κυκλοφορίας μένουν στο όχημα και  δηλώνεται ο χώρος στάθμευσης που θα παραμείνει το αυτοκίνητο για όσο διάστημα βρίσκεται σε ακινησία.

Όσοι όμως εντοπιστούν μετά τη δήλωση ακινησίας να κυκλοφορούν τα οχήματά τους τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα. Ειδικότερα, θα κληθούν να πληρώσουν 10.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής το ποσό θα φτάσει τα 30.000 ευρώ και ορίζεται και αφαίρεση του διπλώματος του κατόχου του οχήματος για τρία χρόνια. 

Δείτε επίσης:

Η ροζ σημαία που έφτασε ως τη Βουλή, η σύζυγος του πρόξενου και ο Σαμαράς που τραβάει το σχοινί

Η θρυλική «φτερού» της Αθήνας που κατηγορήθηκε ως πράκτορας της ΚΥΠ

Ποιοι μπορούν να έχουν όπλα στην Ελλάδα - Η παράνομη διακίνηση του «σκοτεινού» προμηθευτή

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA