Μενού
roz-simaia
Instagram @georgia_lale_studio
  • Α-
  • Α+

«Ο Πρόεδρος δύσκολα θα αλλάξει τη γνώμη του», μου ομολόγησε χθες κορυφαίο στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου που γνωρίζει καλά τον Αντώνη Σαμαρά. Και αυτό σημαίνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός ρέπει προς την καταψήφιση της τροπολογίας για το μεταναστευτικό, κάτι που είναι προφανές ότι θα προκαλέσει συζητήσεις. Η άλλη επιλογή θα ήταν απλώς να απουσιάσει από την αίθουσα της Βουλής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και με δεδομένο το πόσο έχει φουσκώσει το θέμα, είναι δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι ο κ. Σαμαράς έχει τέτοιες σκέψεις και δεν θα εκπλαγούν, εξ ου και εξαιρέθηκε της κομματικής πειθαρχίας που επεβλήθη στους βουλευτές. Πάντως, το ερώτημα πλέον είναι τι θέλει ο κ. Σαμαράς, ο οποίος με αυτή του τη στάση τραβάει το σχοινί και ανάγεται σε διακριτό πόλο, έστω και αν δεν ήταν αυτή η αρχική του επιδίωξη. 

Τρεις διαφοροποιήσεις 

Άλλωστε δεν είναι μια αλλά τρεις οι διαφοροποιήσεις του πρώην πρωθυπουργού από την κυβερνητική γραμμή. Στην συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στην Καθημερινή φάνηκε αντίθετος με τον ελληνοτουρκικό διάλογο αλλά και με την τεκνοθεσία και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Στη Νέα Δημοκρατία διαβάζουν πάντως με διπλό τρόπο τη στάση Σαμαρά: από τη μια τον διακριτό πόλο που ανέφερα πιο πανω. Από την άλλη, όσοι βλέπουν μόνο πολιτικό κίνδυνο για την κυβέρνηση στα δεξιά της δεξιάς, υπενθυμίζουν πως η Νέα Δημοκρατία είναι δεξιό κόμμα, παρά την κυριαρχία Μητσοτάκη στο κέντρο. 

«Αν μας είχαν ρωτήσει, θα ήταν καλύτερα»

Υπάρχει, πάντως, μια σειρά βουλευτών και όχι μόνο «σαμαρικοί» που λένε ότι θα μπορούσε να έχει γίνει καλύτερος χειρισμός από μέρους της κυβέρνησης για τη σχετική τροπολογία. Να υπάρξει χρόνος διαβούλευσης, δηλαδή, και να αντιμετωπιστούν τυχόν προβληματικά σημεία που μπορεί να έχει. Και έτσι να «αποδραματοποιηθεί» η κατάσταση, να λειτουργήσουν και τα «μαξιλαράκια» ασφαλείας και να προχωρήσουμε τη ζωή μας. Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν έγινε, η ρύθμιση εμφανίστηκε στη Βουλή Παρασκευή μεσημέρι και η διαβούλευση στην Επιτροπή κράτησε ελάχιστα, με πολλούς βουλευτές να μην παίρνουν τον λόγο και φυσικά να μην υπάρχει περιθώριο για μεγάλες αλλαγές. Οι βουλευτές θα ψηφίσουν φυσικά, αλλά αισθάνονται-και το λένε-ότι δεν τους υπολογίζουν και πολύ. 

Η ροζ σημαία, η αφέλεια του προξένου και η σύζυγος

Θα έχετε δει τον χαμό που έχει γίνει με την περίφημη έκθεση στο προξενείο μας στη Νέα Υόρκη που περιελάμβανε αυτή τη ροζ σημαία μιας καλλιτέχνιδος. Το θέμα έφτασε ως τη Βουλή και μαθαίνω ότι έχει προκαλέσει τη μεγάλη αμηχανία του ΥΠΕΞ. Ανεπισήμως, «μάλωσαν» τον πρόξενο κ. Ντίνο Κωνσταντίνου, ο οποίος έχει την ευθύνη της επιλογής των εκθέσεων που κάνει η προξενική αρχή, μιας και η επιλογή ήταν δική του. Μαθαίνω, πάντως, ότι και η σύζυγος του πρόξενου είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έκθεμα της καλλιτέχνιδος, το οποίο τώρα έτρεξαν να συμμαζέψουν. Και καλές γιορτές…

Καμία έκπληξη στις δημοσκοπήσεις 

Η χθεσινή έρευνα της opinion poll για το Αction 24 επιβεβαίωσε όσα ξέραμε εδώ και καιρό: πως η ΝΔ διατηρεί τεράστιο προβάδισμα από τους αντιπάλους της και πως το ΠΑΣΟΚ έχει προβάδισμα στην κούρσα για το δεύτερο κόμμα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών: το 42,7% τάσσεται υπέρ, έναντι 53,3% που τάσσεται κατά. Ακόμη πιο σκληρά τα νούμερα στο ζήτημα της τεκνοθεσίας: μόλις το 24,5% εκφράζεται υπέρ, ενώ το 71,8% τάσσεται κατά. Αυτά για να καταλάβετε το λόγο που το συγκεκριμένο νομοθέτημα μεταφέρεται στις ελληνικές καλένδες. 

Αντί ευχών 

Ενώ όλοι στέλνουν κάρτες και ευχές ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αντί ευχών έστειλε το δικό του μήνυμα αιμοδοσίας. Χαρίζουμε ζωή δίνοντας αίμα έγραψε χαρακτηριστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέλοντας να υπερτονίζει τις ανάγκες αίματος που χρειάζονται τα νοσοκομεία της χώρας. Αν μη τι άλλο αξιέπαινη κίνηση.

Δείτε εδώ όλα τα άρθρα του Μαξιμιλιανού

Δείτε επίσης:

Η θρυλική «φτερού» της Αθήνας που κατηγορήθηκε ως πράκτορας της ΚΥΠ

Η πυρπόληση του Μινιόν και του Κατράντζου – Τα σενάρια μιας σκοτεινής υπόθεσης

Ποιοι μπορούν να έχουν όπλα στην Ελλάδα - Η παράνομη διακίνηση του «σκοτεινού» προμηθευτή

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA