Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, έδωσε απαντήσεις στους λόγους για τους οποίους θα υπάρξει αύξηση στις τιμές των διοδίων από 1/1/2024.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός διευκρίνισε πως οι συμβάσεις δίνουν το δικαίωμα στους παραχωρησιούχους να ζητούν αυξήσεις, ανάλογες με το ύψος του πληθωρισμού του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο του 2022 ήταν 12% και οι παραχωρησιούχοι είχαν ζητήσει τότε να ισχύσει αύξηση 12% από 1/1/23, κάτι που όμως δεν έγινε. 

Επειδή δεν προχώρησε η αύξηση, ζήτησαν αποζημιώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους περίπου 45-50 εκατομμυρίων ευρώ.

«Από το '24 και μετά πετύχαμε, μέσα από συνεννόηση, η αύξηση να είναι η μισή του '22. Έχουν, όμως, και τον πληθωρισμό του 23, που ήταν 1,6%» συμπλήρωσε. 

Σημείωσε πως οι συμβάσεις το όριζαν αυτό εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν γινόταν αισθητό καθώς ο πληθωρισμός ήταν σε χαμηλά επίπεδα. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA