Μενού
Μηχανή ΑΤΜ
Μηχανή ΑΤΜ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις τον Μάρτιο, σχετικά με τις τραπεζικές συναλλαγές που θα πραγματοποιήσουν στα τέλη του μήνα.

Λόγω της εορτής του Πάσχα των Καθολικών στις 31/3/2024, η Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών στις 29/03/2024 αλλά και η Δευτέρα του Πάσχα των καθολικών την 1/4/2024, θεωρούνται αργίες και για τα τραπεζικά συστήματα.

Οι τράπεζες έχουν ήδη ενημερώσει τους κατόχους λογαριασμών ότι εκείνες τις ημέρες δεν θα πραγματοποιούνται πληρωμές. Δηλαδή εκείνοι που θα επιλέξουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους την Παρασκευή 29/3 θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η συναλλαγή τους θα εκτελεστεί στις 02/04.

Αυτό σημαίνει ότι η μισθοδοσία του Μαρτίου ή θα μπει νωρίτερα από τις 31/03 ή αργότερα, δηλαδή 02/04.

Πρακτικά αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα αφού οι υποχρεώσεις προς το Δημόσιο για τον Μάρτιο έχουν καταληκτική ημερομηνία πληρωμής 29/03 και όσοι επιλέξουν αυτή την ημέρα για πληρωμή των υποχρεώσεων υπάρχει κίνδυνος να χρεωθούν τόκους, προσαυξήσεις αλλά και απώλεια ρυθμίσεων λόγω του ότι η πληρωμή θα εκτελεστεί στις 02/04.

Καλό θα ήταν, όσοι έχουν τη δυνατότητα, να εκτελέσουν τις πληρωμές τους λίγο νωρίτερα, προκειμένου να μη βρεθούν προ εκπλήξεως.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA