Μενού
Συνταξιούχοι στην Αθήνα
Πανελλαδική συγκέντρωση συνταξιούχων στην Αθήνα | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Χωρίς σύνταξη για έναν χρόνο θα μείνουν, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, όσοι συνταξιούχοι εργάζονται και δεν το έχουν δηλώσει στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ενώ την ίδια ώρα ποσά από 10 έως 260 ευρώ καλούνται να επιστρέψουν πάνω από 500.000 πολίτες.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπεγράφη, οι συνταξιούχοι εάν δεν δηλώσουν ανάληψη απασχόλησης, τότε το πρόστιμο θα είναι ίσο με 12 μηνιαίες συντάξεις, κύριες αλλά και επικουρικές. 

Παράλληλα, εάν υπάρχει δίμηνη καθυστέρηση ασφαλιστικών εισφορών, τότε οι οφειλές θα παρακρατούνται από τη σύνταξη. Άξιο αναφοράς είναι ότι, μέχρι σήμερα, 50.000 συνταξιούχοι έχουν δηλώσει πως εργάζονται.

Συνταξιούχοι: Ποιοι θα εισπράξουν λιγότερα χρήματα τον Φεβρουάριο

Μειωμένες συντάξεις για τον μήνα Φεβρουάριο θα δουν περίπου 570.000 συνταξιούχοι, σύμφωνα με το Mega.

Όπως τονίζεται, αυτό οφείλεται σε λάθος του ΕΦΚΑ τον περασμένο Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, χιλιάδες συνταξιούχοι έλαβαν παραπάνω χρήματα, ωστόσο με τον συμψηφισμό θα τους αφαιρεθούν κάποια από αυτά.

Στο ίδιο ρεπορτάζ τονίζεται ότι ο ΕΦΚΑ έχει ενημερώσει που πήραν αύξηση κατά λάθος, η οποία σε πολλές περιπτώσεις φτάνει έως και τα 50 ευρώ.

Τον Μάρτιο του 2023 έλαβαν διπλή αύξηση πάνω από 15%, αντί για 7,75%, 572.000 συνταξιούχοι

Τώρα θα γίνει συμψηφισμός με τις συντάξεις Φεβρουαρίου, ενώ το συνολικό υπερβάλλον ποσό που πληρώθηκε τον Μάρτιο αγγίζει τα 15,5 εκατομμύρια ευρώ, κατά μέσο όρο δηλαδή 26 ευρώ ανά συνταξιούχο.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι έλαβαν επιπλέον ποσά από 0,10 έως 50 ευρώ.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA