Τελεσίγραφο σε 600.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση στην εγκατάσταση του νέου συστήματος άμεσων πληρωμών, IRIS, έστειλε το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με το Mega, το IRIS θα είναι υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις από τον Μάρτιο του 2025, ωστόσο σε πρώτη φάση θα πρέπει να το εγκαταστήσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Διαφορετικά, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, όλοι όσοι δεν εγκαταστήσουν το IRIS μέχρι τα τέλη του μήνα, θα κληθούν από 1η Ιουλίου να πληρώσουν πρόστιμο, ύψους 1.000 ευρώ.
Παράλληλα, έξτρα πρόστιμο 1.000 ευρώ θα αναγκαστούν να πληρώσουν όσοι δεν δηλώσουν επαγγελματικό λογαριασμό στην ΑΑΔΕ.
- Πύρινος εφιάλτης σε Γαλλία και Ισπανία: Δραματική η κατάσταση στο Μπορντό – Στην Άβιλα τα ελληνικά αεροσκάφη
- Βάσεις 2026: Αυτή είναι η σχολή που έχει μόνο τέσσερις εισακτέους φέτος
- Πανσέληνος Ιουλίου: Πότε θα δούμε στον ουρανό το «Φεγγάρι του Ελαφιού»
- Axios: Το πρόσωπο που έπεισε τον Τραμπ να για τον τερματισμό των βομβαρδισμών στο Ορμούζ
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.