Νέος κύκλος πλειστηριασμών με 35 ακίνητα ξεκινάει από σήμερα Τετάρτη 9 Απριλίου, και θα διαρκέσουν έως και τον Ιούνιο.
Οι πλειστηριασμοί αυτοί περιλαμβάνουν από διαμερίσματα, μονοκατοικίες και καταστήματα μέχρι βιομηχανικές μονάδες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, πάρκινγκ και αποθήκες.
Οι τιμές των πρώτων προσφορών ξεκινούν από 1.120 ευρώ έως 4,5 εκατ. ευρώ στην περίπτωση αγροτεμαχίου με βιομηχανική εγκατάσταση στη Βοιωτία.
Παράλληλα με τους πλειστηριασμούς, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και κινητών περιουσιακών στοιχείων σε περισσότερους από 1,5 εκατ. οφειλέτες.
«Ανοιχτούς λογαριασμούς» με την Εφορία έχουν περίπου 3.772.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Σε 1.565.751 φορολογούμενους ή ποσοστό 72,33% έχουν ήδη ληφθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και πλειστηριασμοί ιδιοκτησίας ενώ 2.205.544 τελούν υπό αυτό τον κίνδυνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση το ισχύον νομοθετικό καθεστώς για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση μπορεί κατά την κρίση του προϊσταμένου της αρμοδιότητας αξιών να γίνουν κατασχέσεις κινητών αξιών είτε στα χέρια του οφειλέτη είτε κινητών και τρίτων απαιτήσεων γενικώς του οφειλέτη.
- Κασσελάκης και Καμμένος «κρυφοκοιτάζουν» την Καρυστιανού - Πού «πατάνε» και γιατί θέλουν «πολιτικό γάμο»
- Ο «σφαγέας» της Άρτας: Από ένα κέρασμα στο καφενείο, σκότωσε έξι συγχωριανούς του
- «Γενέθλια ’86»: Η αυτοκτονία του Νίκου Σκυλοδήμου που έγινε τραγούδι
- Ρία Ελληνίδου: Η ξεχασμένη εμφάνιση στο «Στην Υγειά Μας Ρε Παιδιά» 12 χρόνια πριν
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.