Μενού
Ψηφιακή μακέτα του Project Voria
Ψηφιακή μακέτα του Project Voria | voriabynorthstar.com
  • Α-
  • Α+

Με ένα νέο συγκρότημα πολυτελών εγκαταστάσεων αναμένεται να εμπλουτιστούν τα βόρεια προάστια της Αθήνας, σε μία επένδυση ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ της οποίας επιμελείται η North Star Entertainment.

Με το Project VORIA, η εταιρεία δημιουργεί ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων που φέρνει τα βόρεια προάστια της Αθήνας στο επίκεντρο του επιχειρηματικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως ανακοίνωσε η Regency Entertainment S.A.

Τα επίσημα σχέδια και τη στρατηγική της για το Project VORIA, μέσω του οποίου θα δημιουργηθεί ο νέος προορισμός ψυχαγωγίας και φιλοξενίας στο Μαρούσι, παρουσίασε την Περασμένη Τετάρτη (24/4) η North Star Entertainment στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Τι προβλέπει το Project VORIA

Το Project VORIA, έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός πολυδύναμου συγκροτήματος πολλαπλών χρήσεων που θα περιλαμβάνει πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων, χώρους διεξαγωγής εκδηλώσεων και συνεδρίων, μία πληθώρα επιλογών για εστίαση και ψυχαγωγία, καθώς και καζίνο.

Το συγκρότημα θα κατασκευαστεί στο κτήμα Δηλαβέρη στο Μαρούσι και θα είναι η πρώτη στρατηγική επένδυση που υλοποιείται στην περιοχή μετά από πολλά χρόνια, φιλοδοξώντας να φέρει τα βόρεια προάστια της Αθήνας στο επίκεντρο του τουριστικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Το κτίριο είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα αρχιτεκτονικά πρότυπα ώστε να ενσωματώνεται αρμονικά με το περιβάλλον, χωρίς να επιβάλλεται με τον όγκο του.

Ψηφιακή μακέτα του Project Voria
Ψηφιακή μακέτα του Project Voria | voriabynorthstar.com

Παράλληλα, το συγκρότημα ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες αειφόρου διαχείρισης φυσικών πόρων και μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, ενώ αναπόσπαστο κομμάτι του έργου είναι και οι χώροι πρασίνου συνολικής έκτασης 17.232 τ.μ. στους οποίους υπερκαλύπτονται οι απαιτούμενες φυτεύσεις κατά περίπου 7.000 τ.μ.

Σημαντικό κομμάτι του έργου είναι και τα 25 στρέμματα (από τα συνολικά 50 της έκτασης) τα οποία παραχωρούνται στον Δήμο Αμαρουσίου για τη δημιουργία χώρων κοινωφελών χρήσεων ελεύθερης πρόσβασης για το κοινό, με απώτερο στόχο την αναψυχή των πολιτών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Στη δική του τοποθέτηση, ο κ. Κωνσταντίνος Ζέκκος, έγκριτος Συγκοινωνιολόγος, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Dromos Consulting, η οποία υλοποίησε τον συγκοινωνιακό σχεδιασμό του έργου, υπογράμμισε τις σημαντικές βελτιώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της επένδυσης.

Συγκεκριμένα έγινε παραχώρηση μέρους της έκτασης για την αναβάθμιση της κυκλοφορίας των Λ. Κηφισίας και Σπύρου Λούη, ταυτόχρονα με την κατασκευή δικτύου νέων συλλεκτήριων οδών αλλά και ενός ολοκληρωμένου δικτύου βιώσιμης κινητικότητας.

Παρεμβάσεις οι οποίες, αφενός διασφαλίζουν αυτοτελή και ανεξάρτητη πρόσβαση στο νέο συγκρότημα διαμέσου του αρτηριακού δικτύου, χωρίς εμπλοκή με το λοιπό αστικό οδικό δίκτυο και αφετέρου αναβαθμίζουν δραστικά την οδική ασφάλεια και το επίπεδο συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης της ευρύτερης πολεοδομικής ενότητας.

Ψηφιακή μακέτα του Project Voria
Ψηφιακή μακέτα του Project Voria | voriabynorthstar.com

Ιδιαίτερα τονίστηκε το γεγονός ότι η αιχμή της επισκεψιμότητας του VORIA δεν συμπίπτει με τις ώρες αιχμής των γειτονικών γραφείων, πολυκαταστημάτων, νοσοκομείων, γεγονός που σε συνδυασμό με τις βελτιωτικές παρεμβάσεις που προβλέπονται θα οδηγήσει σε θετικό κυκλοφοριακό αποτύπωμα μετά την υλοποίηση του έργου.

«Το κύριο μέλημά μας ήταν να σχεδιάσουμε ένα συγκρότημα με καινοτόμες περιβαλλοντικές λύσεις που θα εντάσσεται αρμονικά στο αστικό τοπίο, χαρακτηριζόμενο από αρχιτεκτονική υψηλής αισθητικής, ήπιας δόμησης,  και τη δημιουργία πράσινου χώρου για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Στοχεύουμε στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συγκροτήματος που θα αναβαθμίσει τα βόρεια προάστια χωρίς να περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα, διατηρώντας έτσι την ισορροπία με την τοπική αγορά.

Με τη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, δίνουμε  στο Μαρούσι τη δυναμική να μεταμορφωθεί σε ένα πραγματικό πρότυπο αστικής ανάπτυξης» δήλωσε ο κ. Γιάννης Τσιρίκος, Διευθύνων Σύμβουλος της North Star Entertainment.

«Το εν λόγω έργο αφορά στη δημιουργία ενός πολυδύναμου συγκροτήματος πολλαπλών χρήσεων που περιστρέφονται γύρω από τη φιλοξενία και την ψυχαγωγία. Αυτού του είδους τα συγκροτήματα προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών και εμπειριών στους επισκέπτες όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις, κορυφαίες επιλογές εστίασης, ενώ ενισχύουν και επιπλέον πτυχές του τουριστικού προϊόντος, όπως για παράδειγμα τον επιχειρηματικό τουρισμό, στις οποίες η χώρα μας θέλει να επενδύσει.

Τόσο το VORIA όσο και άλλες αντίστοιχες επενδύσεις που υλοποιούνται στη χώρα μας, οι οποίες ευθυγραμμίζονται με τις διεθνείς πρακτικές, έχουν ως στόχο τη δημιουργία κτιρίων – τοποσήμων, με ξεκάθαρα αντισταθμιστικά οφέλη για το τουριστικό προϊόν της χώρας και σημαντικό θετικό αντίκτυπο για το Δημόσιο, την τοπική κοινωνία και την οικονομία» δήλωσε ο κ. Τάσος Χωμενίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικά Ξενοδοχεία Λάμψα Α.Ε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA