Μενού
agores
Αγορές, καταστήματα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με το θεσμό της Black Friday να έχει καθιερωθεί για τα καλά στην Ελλάδα, και φέτος πολλές είναι οι αλυσίδες και τα καταστήματα που συμμετέχουν στο «όργιο» προσφορών.

Παράλληλα όμως συμβαίνει και ένα όργιο αισχροκέρδειας, καθώς πολλοί είναι οι επιχειρηματίες που θέλουν να επωφεληθούν από τον αγοραστικό «πυρετό», κυρίως αναγράφοντας ψευδείς εκπτώσεις στα προϊόντα τους, με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών να προτείνει 5 κανόνες για την προστασία των καταναλωτών.

Οι 5 κανόνες

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ συστήνει στους  καταναλωτές να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να μη δελεάζονται από φαινομενικά εντυπωσιακές προσφορές.

Εν μέσω του κύματος αύξησης των τιμών σε πολλά βασικά αγαθά και στα ενοίκια, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να φυλάμε το πορτοφόλι μας...«σαν τα μάτια μας». Γι' αυτό, η ένωση προτείνει την τήρηση πέντε κανόνων που, όπως εκτιμά, διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα ψεύτικων προσφορών:

  1. Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή, αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  2. Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες  θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  3. Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ειδικά για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς. Ιδίως να ερευνούν αν και κατά πόσο επιβάλλονται τόκοι στην αγορά αυτή, αφού, στην περίπτωση αυτή, το κόστος αγοράς αυξάνει ραγδαία.
  4. Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή. Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι' αυτό εάν μετανιώσουν, δεν έχουν τη δυνατότητα αλλαγής.
  5. Να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA