Ο πληθωρισμός φαίνεται ότι παραμένει ένα ακανθώδες ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat που δόθηκε σήμερα (1/10) στη δημοσιότητα ο ετήσιος πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ αναμένεται να μειωθεί στο 1,8% τον Σεπτέμβριο του 2024 από 2,2% τον Αύγουστο.
Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα μειωθεί στο 3% το Σεπτέμβριο, από 3,2% τον Αύγουστο.
Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Σεπτέμβριο (4%, από 4,1% τον Αύγουστο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,4% από 2,3% τον Αύγουστο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,4% σταθερά σε σχέση με τον Αύγουστο) και την ενέργεια (-6%, έναντι -3% τον Αύγουστο).
Πληθωρισμός: Οι χώρες που ξεχωρίζουν
Τον Σεπτέμβριο, το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν το Βέλγιο (4,5%), η Ολλανδία (3,3%), η Εσθονία (3,2%), η Κροατία και η Ελλάδα (3% και οι δύο).
Τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν η Ιρλανδία (0,2%), η Λιθουανία (0,4%), η Σλοβενία (0,7%) και η Φινλανδία, το Λουξεμβούργο και η Ιταλία (0,8% και οι τρεις).
- Εξάρχεια: Άγριος ξυλοδαρμός του γιου του Νίκου Ρουσσόπουλου – «Τον χτύπησαν με σιδηρογροθιά»
- Ποια είναι η γυναίκα που έγινε η «λύρα» της Κρήτης και «άλωσε» την εξέδρα του ΟΦΗ
- 30 εκατοστά φούστας: Το χρονικό της πιο παράλογης αστυνομικής καταδίωξης στην Ελλάδα
- Το «Καράβι» του Σεφερλή έριξε τον ανταγωνισμό σε ξέρα - Η τηλεθέαση του Markos by night
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.