Μενού
50euro
50ευρο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Παύει να ισχύει η εισφορά του 30% για τους συνταξιούχους που εργάζονται, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της 87ης ΔΕΘ.

Πλέον ο συνταξιούχος που εργάζεται θα καταβάλλει μόνο μία εισφοράς 10% επί των πρόσθετων αμοιβών. Για παράδειγμα για έναν συνταξιούχο με σύνταξη 1000 ευρώ + μισθό 1000 ευρώ με το πέναλτι του 30% έπαιρνε σύνταξη 700 ευρώ ενώ τώρα θα μειώνονται κατά 100 ευρώ μισθός του οπότε θα έχει κέρδος 200 ευρώ. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο μηδενισμός του «πέναλτι» θα οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση της δήλωσης της εργασίας των συνταξιούχων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έδωσε ένα παράδειγμα αναφορικά με το τι ίσχυε μέχρι τώρα. Ένας συνταξιούχος που επέλεγε να δουλέψει και να κάνει ακόμα και μόλις ένα μεροκάματο, θα έπρεπε να δώσει το 30% της αμοιβής του, όπως ανέφερε.

Αυτό, προφανώς, οδηγούσε και σε αδήλωτη εργασία, κάτι που η κυβέρνηση επιθυμεί να καταπολεμήσει με τον μηδενισμό του πέναλτι του 30%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA