Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με μια νέα διεθνή έρευνα η κλιματική αλλαγή που έχει γίνει εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας έχει προκαλέσει το ένα τρίτο των θανάτων από τη ζέστη. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην έρευνα αναφέρουν ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής τα κύματα καύσωνα γίνονται πιο συχνά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και αυτό φέρνει περισσότερους θανάτους λόγω ζέστης.

Διαβάστε ακόμη: Κλιματική Αλλαγή: Μια 14χρονη από την Αυστραλία στα χνάρια της Γκρέτα Τούνμπεργκ

Σε ό,τι έχει να κάνει με την Ελλάδα το 26,1% των θανάτων που έχουν σημειωθεί στην Αθήνα δηλαδή τουλάχιστον ένας στους τέσσερις θανάτους, οι οποίοι σχετίζονται με τη ζέστη, μπορεί να αποδοθεί στην κλιματική αλλαγή. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη δρα Άνα Βισέδο-Καμπρέρα του Πανεπιστημίου της Βέρνης, η οποία ανέλυσε στοιχεία της περιόδου 1991-2018 από 732 τοποθεσίες σε 43 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι στη μελέτη, από ελληνικής πλευράς, συμμετείχε η καθηγήτρια Ιατρικής Στατιστικής και Επιδημιολογίας Κλέα Κατσουγιάννη της Ιατρική Σχολής του ΕΚΠΑ και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου.

Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι κάθε χρόνο εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής συμβαίνουν 189 επιπρόσθετοι θάνατοι στην Αθήνα (το 26,1% όλων των θανάτων που σχετίζονται με τη ζέστη γενικότερα), 172 στη Ρώμη (32%), 156 στο Τόκιο (36%), 177 στη Μαδρίτη (32%), 146 στη Μπανγκόκ (53,4%), 82 στο Λονδίνο (33,6%) και 141 στη Νέα Υόρκη (44,2%).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA