Μενού
lastixo-aytokinitou
Λάστιχο αυτοκινήτου | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το Cuibhil έχει ως αποστολή να χρησιμοποιήσει μια καινοτόμο διαδικασία πυρόλυσης για την ανακύκλωση ελαστικών στο τέλος του κύκλου ζωής τους (ELT) με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο. Ο πρωταρχικός στόχος είναι η ανάπτυξη μιας καινοτόμου κυκλικής λύσης για την ανακύκλωση ελαστικών σε βιομηχανική κλίμακα. Αυτό, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό εκτελεστικό οργανισμό για το Κλίμα, τις Υποδομές και το Περιβάλλον, θα μειώσει σημαντικά την προσφυγή στην αποτέφρωση.

Ο πυρήνας της τεχνολογίας βρίσκεται στη θερμόλυση, μια διαδικασία που περιλαμβάνει τη θέρμανση του καουτσούκ σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον χωρίς οξυγόνο για τη δημιουργία πολύτιμων τελικών προϊόντων - ανακτώμενη αιθάλη και λάδι πυρόλυσης. Αυτά τα προϊόντα χρησιμοποιούνται από κατασκευαστές ελαστικών, μεταξύ άλλων, δημιουργώντας μια πλήρως κυκλική λύση που μειώνει τα απόβλητα και τη ρύπανση του περιβάλλοντος σε σύγκριση με την τρέχουσα διαδικασία παραγωγής παρθένου αιθάλης. Το έργο αυτό προβλέπει τη δημιουργία κέντρων ανακύκλωσης σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, επιτυγχάνοντας τελικά ικανότητα επεξεργασίας 1 εκατομμυρίου τόνων ELT ετησίως.

Για να πραγματοποιήσει το φιλόδοξο έργο τους, η Cuibhil ζήτησε βοήθεια από την Green Assist για να βοηθήσει στη βελτίωση των πρακτικών αξιολόγησης του αποτυπώματος άνθρακα και διαχείρισης απορριμμάτων και να μειώσει το αποτύπωμά της στο περιβάλλον. Ως αποτέλεσμα, μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου 2023, η εταιρεία λαμβάνει δωρεάν προσαρμοσμένη συμβουλευτική υποστήριξη για το έργο της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA