Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Ρομπίνιο καταδικάστηκε από το ανώτατο ιταλικό δικαστήριο αμετάκλητα σε 9ετή κάθειρξη, καθώς κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό μίας κοπέλας αλβανικής καταγωγής το 2013, όταν ακόμα έπαιζε στη Μίλαν. Όπως αναφέρεται, ο πρώην παίκτης της Μίλαν μαζί με άλλους πέντε φίλους, κατηγορούνταν ότι στις 22 Ιανουαρίου του 2013 βίασαν την 23χρονη κοπέλα η οποία ήταν μεθυσμένη. Ο Ρομπίνιο μαζί με την παρέα του φέρεται να της έδωσαν να πιει πολλά ποτά και να την οδήγησαν στη συνέχεια σε έναν πριβέ χώρο, όπου και οι 6 προέβησαν σε ασελγείς πράξεις εναντίον της, ενώ όπως αποδείχθηκε εκείνη δεν είχε τον έλεγχο των πράξεών της.

Διαβάστε ακόμη: Τσεχία: Πέθανε τραγουδίστρια που κόλλησε επίτηδες κορονοϊό

Ο Βραζιλιάνος καταδικάστηκε σε εννιά χρόνια φυλάκισης πριν από έναν χρόνο, άσκησε έφεση για να προσβάλλει την ποινή, όμως παρέμεινε η ίδια. Ωστόσο δεν προβλέπεται να εκτίσει την ποινή του, καθώς σύμφωνα με διμερή συμφωνία Ιταλίας - Βραζιλίας, δεν επιτρέπεται η έκδοση Βραζιλιάνων στην Ιταλία.

Το ένταλμα σύλληψης του Βραζιλιάνου θα ενεργοποιηθεί όταν μπει σε ιταλικό έδαφος ή σε κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αναμένεται να εκδοθεί και διεθνές ένταλμα σύλληψής του.Τέσσερις άλλοι Βραζιλιάνοι καταγγέλθηκαν ότι συμμετείχαν στην πράξη, αλλά καθώς είχαν ήδη εγκαταλείψει την Ιταλία κατά τη διάρκεια των ερευνών, δεν ενημερώθηκαν για την ολοκλήρωση των ερευνών και ως εκ τούτου δεν τους ασκήθηκε ποινική δίωξη - οι υποθέσεις τους έχουν ανασταλεί, αλλά ενδέχεται να ανοίξουν ξανά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA