Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με πληροφορίες του reader.gr σε ό,τι έχει να κάνει με το Υπουργείο Τουρισμού θα υπάρξει αλλαγή σε επίπεδο Υφυπουργού.

Ο Χάρης Θεοχάρης παραμένει στη θέση του υπουργού Τουρισμού, ωστόσο τη θέση του υφυπουργού αναλαμβάνει η Σοφία Ζαχαράκη.

Η κα Ζαχαράκη αποχωρεί όπως φαίνεται από το Υπουργείο Παιδείας όπου ήταν επίσης υφυπουργός και μετακινείται στο Υπουργείο Τουρισμού στη θέση του Μάνου Κόνσολα.

Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος θα αναλάβει ο Χρήστος Ταραντίλης.

Ακόμα, στο Μαξίμου θα βρεθεί, κατά πάσα πιθανότητα, ως υφυπουργός Επικρατείας υπό τον Γιώργο Γεραπετρίτη ο νυν υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.

Υφυπουργός Δικαιοσύνης αναλαμβάνει ο Γιώργος Κώτσηρας και Υφυπουργός Ναυτιλίας ο βουλευτής Α’ Πειραιώς Κώστας Κατσαφάδος.

Νέα ηγεσία στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Πλήρης αλλαγή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο Μάκης Βορίδης αποχωρεί από τη θέση του υπουργού καθώς αναμένεται να αναλάβει άλλο χαρτοφυλάκιο.

Νέος Υπουργός αναλαμβάνει ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός

Υφυπουργός παραμένει η Φωτεινή Αραμπατζή.

Νέοι Υπουργοί Ενέργειας και Εργασίας

Την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αναλαμβάνει ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο μέχρι τώρα Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλάζει χαρτοφυλάκιο και μετακινείται στο Εργασίας αντικαθιστώντας τον Γιάννη Βρούτση.

Το Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει ο Κώστας Σκρέκας, σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο Εσωτερικών ο Μάκης Βορίδης

Ο Μάκης Βορίδης αφήνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (αναλαμβάνει ο Σπήλιος Λιβανός) και θα προϊσταται στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Αναπληρωτής Υπουργός θα είναι ο Στέλιος Πέτσας, όπως έχει ενημερώσει από το πρωί το reader.gr.

Το νέο Υπουργείο Παιδείας

Η Νίκη Κεραμέως όπως όλα δείχνουν παραμένει στη θέση της ως υπουργός Παιδείας. Ωστόσο θα υπάρξουν αλλαγές στους υφυπουργούς.

Η Σοφία Ζαχαράκη αποχωρεί για το Τουρισμού και χρέη υφυπουργού αναλαμβάνει ο Άγγελος Συρίγος. Παράλληλα όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει και δεύτερο υφυπουργός, με επικρατέστερη τη Ζέττα Μακρή.

Αλλαγές στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα περιλαμβάνεται και η Σοφία Βούλτεψη. Η βουλευτής της ΝΔ που είχε διατελέσει υφυπουργός επί κυβέρνησης Σαμαρά, θα αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως αποχωρεί ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Αλλαγή στο Μακεδονίας Θράκης

Ο Σταύρος Καλάφάτης αναλαμβάνει νέος υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας/Θράκης στη θέση του Θεόδωρου Καράογλου.

Για τη θέση του κ. Καλαφάτη ως ΓΓ της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ προορίζεται ο βουλευτής Φωκίδας Γιάννης Μπούγας.

Διαβάστε ακόμα

Στις 12 το μεσημέρι ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης - Έτσι διαμορφώνεται το νέο σχήμα

Το «περίεργο» τηλεφώνημα στον Συρίγο που δείχνει υπουργοποίηση

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA