Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναφερόμενος στο έργο, ο κ. Καραμανλής είπε ότι το α’ τμήμα άλσος Βεΐκου-Γουδή έχει μήκος 13 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει 15 νέους σταθμούς, οι οποίοι εκτείνονται κατά μήκος τεσσάρων δήμων (από το άλσος Βεΐκου στην Κυψέλη, από την Κυψέλη στα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, τον Ευαγγελισμό, την Καισαριανή, την πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και κατάληξη Γουδή). 

Μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Υποδομών τόνισε ότι το έργο έχει ενταχθεί στη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα ξεκινήσει το πρώτο του τμήμα.

«Από το Άλσος Βεΐκου στη Κυψέλη, τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, Ευαγγελισμό, Καισαριανή, Ζωγράφου και θα καταλήγει στο Γουδί», είπε και πρόσθεσε με νόημα: «Θα στηθεί εργοτάξιο στη πλατεία Εξαρχείων. Να το συμφωνήσουμε όλοι μέσα στην αίθουσα! Θα το κάνουμε γιατί δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε καμία περιοχή της Αθήνας χωρίς ευκαιρία για ανάπτυξη».

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε, ακόμα, πως μια συντεταγμένη πολιτεία έχει υποχρέωση να μην αφήσει καμία περιοχή «στο ημίφως της γκετοποίησης και το σκοτάδι των ιδεολογικών εμμονών».

«Το επόμενο τρίμηνο θα στηθούν εργοτάξια και μια από αυτές τις περιοχές είναι η πλατεία Εξαρχείων. Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω και θέλει τη συμπαράσταση των κομμάτων για να ξεπεράσουμε τις όποιες αντιδράσεις», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμα:

Θρίλερ στην Κερατέα: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό στην Κακιά Θάλασσα - Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο οδηγός

Αυτοκίνητο τυλίχτηκε εν κινήσει στις φλόγες στο κέντρο της Γλυφάδας - Πώς γλίτωσαν οδηγός και παιδί

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...