Μενού
  • Α-
  • Α+

«O κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από τις παραληρηματικές ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ », επισημαίνει η κυρία Πελώνη.

«Ο πρωθυπουργός τον κάλεσε να τοποθετηθεί. Οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση. Συνεχίζει, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, να καλεί σε συμμετοχή σε κινητοποιήσεις; Εξακολουθεί να “δέχεται το ρίσκο;”», διερωτάται η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις κατηγορίες για υποκίνηση πολιτών σε κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας πως η διαμαρτυρία στη Νέα Σμύρνη έγινε μετά από κάλεσμα της τοπικής και όχι από τα κεντρικά του κόμματος.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «τον μοναδικό υποκινητή», ενώ τον κατηγόρησε πως «άφησε έναν χρόνο τα νοσοκομεία ανοχύρωτα».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πανικό από την ανικανότητα της κυβέρνησής του. Αυτό όμως δεν τον δικαιολογεί να γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος για τη Δημοκρατία.

Τον ενημερώνουμε ότι ο μόνος που έχει τη δύναμη να ξεσηκώνει πολίτες -και μάλιστα ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης- σε κινητοποιήσεις εν μέσω λοκντάουν, είναι ο ίδιος και η πολιτική του. Είναι η υποκρισία του και ο αυταρχισμός του.

Άφησε τα νοσοκομεία τόσους μήνες ανοχύρωτα, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δίχως στήριξη. Και τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα. Οδήγησε την κοινωνία στο πιο αυστηρό, μακροχρόνιο και αποτυχημένο λοκντάουν σε όλη την Ευρώπη.

Και τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα. Όταν όμως ο ίδιος προκαλεί με κορονοπάρτι στην Ικαρία και την ίδια στιγμή δίνει εντολή να τρομοκρατούν και να ξυλοκοπούν οικογένειες με μικρά παιδιά και νέους στις πλατείες, ας μην ψάχνει στους πολιτικούς του αντιπάλους για υποκινητές της οργής των πολιτών. Ο ίδιος είναι ο μόνος υποκινητής». 

Διαβάστε ακόμα

Μητσοτάκης για πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ σε κινητοποιήσεις: Ανεύθυνη πράξη που προσβάλλει τον αγώνα του ΕΣΥ

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Άφησε τα νοσοκομεία ανοχύρωτα - Είναι ο μόνος υποκινητής της οργής των πολιτών

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.