«Ο αστυνομικός δεν πρέπει να βγάζει φόβο στον πολίτη, πρέπει να βγάζει ασφάλεια προς τον πολίτη», τόνισε στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Μας είπατε ότι η βία δεν φέρνει βία και ζητήσατε διάλογο», τόνισε ρωτώντας: «Διάλογο θα κάνουν αύριο τα ΜΑΤ;».
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την ομιλία Μητσοτάκη «επιπέδου δημοτικού» λέγοντας πως «το μόνο που δεν μας είπε είναι ότι το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο». «Ούτε ο Τραμπ δεν χρησιμοποίησε τέτοια επιχειρήματα εναντίον διαδηλωτών», «δεν τους είπε ότι είναι τρομοκράτες», είπε αναφερόμενος στις διαδηλώσεις για το BLM στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι και ο Τζο Μπάιντεν το αγκάλιασε.
Και πρόσθεσε: «Αρχίσατε ως επίδοξος Μακρόν και καταλήξατε Έλληνας Σαρκοζί και βάλε. Αναφέρομαι στον αυταρχισμό και την καταστολή».
Ο κ. Τσίπρας προχώρησε και σε σειρά προτάσεων για την αστυνομία, οι οποίες ήταν οι εξής:
- «Η ομάδα Δράση είναι δημόσιος κίνδυνος, σας ζητάμε να καταργηθεί», είπε και δεσμεύτηκε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, αυτό θα γίνει.
- «Να συμφωνήσουμε στον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της αστυνομικής ηγεσίας»
- «Να αναβαθμιστεί η πανεπιστημιακή εκπαίδευση των αστυνομικών»
- «Οι ειδικοί φρουροί να επανεκπαιδευτούν».
Διαβάστε Ακόμα
Η Γκάγκα «καρφώνει» την Κοτανίδου για την Επιτροπή: Αν δε δουλεύει καλά το διορθώνεις ή παραιτείσαι
- Το μήνυμα Γεραπετρίτη στους Γερμανούς, η μεγάλη κινητοποίηση για το ΠΑΣΟΚ και η αγωνία του Τρύφωνα
- Πώς το Ισραήλ «εξόντωσε» τον Αλί Λαριτζανί, de facto ηγέτη του Ιράν – Η αποστολή 1.600 χλμ. μακριά
- Απεργία Ταξί: «Χειρόφρενο» για δεύτερη ημέρα σε όλη τη χώρα – Συγκέντρωση του ΣΑΤΑ και πορεία
- Καιρός σήμερα: Τι ώρα θα αρχίσουν οι βροχές στην Αττική – Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.