Μενού
  • Α-
  • Α+

Το συγκρότημα εργοστασίων της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ στην περιοχή του Υμηττού θα επισκεφθεί το πρωί του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου και θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για την αξιοποίηση του χώρου.

Στις εγκαταστάσεις σχεδιάζεται η δημιουργία «κυβερνητικού πάρκου» με στόχο ως το 2026 να έχουν μεταφερθεί εκεί συνολικά εννέα υπουργεία που τώρα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το πλάνο θα μεταστεγαστούν όλες οι υπηρεσίες των υπουργείων, σε μία κίνηση που θα συμβάλει στην εξοικονόμηση 60 εκατ. ευρώ ετησίως.

Παράλληλα θα αναπλαστεί πλήρως η περιοχή στον Υμηττό και που μέσα στην επόμενη πενταετία θα φιλοξενήσει τις υπηρεσίες από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Αγροτική Ανάπτυξης, Υγείας, Τουρισμού, Πολιτισμού, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Και τα εννέα υπουργεία φιλοξενούνται σε κτήρια που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το σχέδιο θα παρουσιάσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA