«Τα θετικά self test πρέπει να επαληθευτούν ώστε να μπορούν να πάρουν άδεια οι εργαζόμενοι και δικαιολογημένες απουσίες οι μαθητές», σημείωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κύριος Γεωργαντάς και συνέχισε λέγοντας, ότι 380 χιλιάδες self test διατέθηκαν μέσα 3 ημέρες σε μαθητές λυκείου και εργαζομένους στα σχολεία και βρέθηκαν 673 θετικά άτομα.
Ο κ Γεωργαντάς εξήγησε ότι τα θετικά self test πρέπει να επαληθευτούν ώστε να μπορούν να πάρουν άδεια οι εργαζόμενοι και δικαιολογημένες απουσίες οι μαθητές.
Πράσινο ψηφιακό διαβατήριο
Σχετικά με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, τόνισε ότι εντός των επομένων εβδομάδων αναμένονται οι συνεννοήσεις με τα κράτη-μέλη για το πλαίσιο, υπενθυμίζοντας ότι το πιστοποιητικό θα είναι απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί κατά του COVID-19, έλαβε αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ ή ανάρρωσε από την ασθένεια.
Ο κ Γεωργαντάς σημείωσε ακόμα πως μέσω της πλατφόρμας Solon.gov.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν ψηφιακά ένα ενιαίο πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας, το οποίο ενοποιεί 25 διαφορετικά δικαστικά πιστοποιητικά.
- «Πώς είναι η ζωή μου με τον κατώτατο μισθό»: Τρεις ιστορίες νέων εργαζομένων
- Η Τούνη βγήκε για ποτό και στο διπλανό τραπέζι ήταν ο καταδικασμένος για το revenge porn - «Ζήτησα να τον διώξουν»
- Φάκελος 17Ν: Η ζωή του αρχηγού της οργάνωσης Αλέξανδρου Γιωτόπουλου
- Ποια πολύ γνωστή ηθοποιός έπαιζε τη μαμά της Δήμητρας στο Σ' αγαπώ Μ' αγαπάς
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.