Μενού
  • Α-
  • Α+

«Μπουρλότο» έβαλε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την απαλλαγή διώξεων των επιστημόνων που συγκροτούν τις επιτροπές για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και το εθνικό εμβολιαστικό σχέδιο, αναφορικά με τη γνώμη τους ή την ψήφο τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ραγκούσης: Ενοχική τροπολογία κρυπτοαμνήστευσης

Ως απαράδεκτη κρυπτοαμνήστευση και «ενοχική» κατήγγειλε την τροπολογία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, ανακοινώνοντας την αποχώρηση του κόμματος από την ψηφοφορία ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Επέμεινε δε στις κατηγορίες περί εργαλειοποίησης της Επιτροπής από την κυβέρνηση.

Στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ πάντως καταγράφηκε διάσταση απόψεων, καθώς ο εισηγητής, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, υποστήριξε πως δεν διαφωνεί εξ αρχής με τη ρύθμιση και περιόρισε τη διαμαρτυρία του στην έλλειψη ενημέρωσης από την κυβέρνηση. 

Πλεύρης: Προστατεύουμε τους επιστήμονες από τους «ψεκασμένους»

«Δεν έχετε δει τι γίνεται στα σχολεία; Κάνουν μηνύσεις σε διευθυντές για μάσκες και self test. Προστατεύουμε τους επιστήμονες από ψεκασμένους και αρνητές. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι και εκ του περισσού η τροπολογία, καθώς οι επιστήμονες δεν ασκούν διοίκηση και δεν λαμβάνουν αποφάσεις. Τους προστατεύουμε από αυτούς που πιστεύουν ότι με το self test και τη λήψη σάλιου μας βάζουν τσιπάκι στον εγκέφαλο. Ενώ όμως ξέρουν ότι θα αθωωθούν  τους προστατεύουμε από το να τρέχουν σε 50 προκαταρκτικές και να δίνουν εξηγήσεις», αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις, καλώντας σκωπτικά τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

Ο όρος «ψεκασμένοι» που χρησιμοποίησε ο κ. Πλεύρης προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης, Κώστα Χήτα, ο οποίος κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ ότι καθυβρίζει τους Έλληνες πολίτες που αντιδρούν.

Η επίμαχη ρύθμιση της τροπολογίας με την οποία καθιερώθηκε 7ήμερη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, προβλέπει αναλυτικά ότι: «τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω Επιτροπών. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση ή εξύβριση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA