Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στη Λήμνο και έστειλε «προς όλους τους Έλληνες ένα μήνυμα αισιοδοξίας, υπερηφάνειας και αποφασιστικότητας».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο η Πρόεδρος συναντήθηκε με ιπταμένους και τεχνικούς των αεροσκαφών τύπου F 16 που εδρεύουν εκεί και των ελικοπτέρων Super Puma που πραγματοποιούν έρευνες και διασώσεις στο Αιγαίο. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη και ευχήθηκε σε όλους, σημειώνοντας σε δήλωση της «το υψηλό αίσθημα ευθύνης, από το φρόνημα και την αποφασιστικότητα που διακατέχει τα πληρώματα επιφυλακής, ιπτάμενους και τεχνικούς, καθώς και το προσωπικό της 130ης Σμηναρχίας Μάχης, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας».

Οι φρουροί της εθνική κυριαρχίας

Στη συνέχεια ανέφερε πως «είναι όλοι αυτοί που, αγνοώντας κούραση και προσωπικό κόστος, υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Όλοι που, με πίστη, μαχητικότητα και συνέπεια, αποδεικνύουν ότι μπορούμε να υπερβούμε κάθε πρόκληση και κάθε κίνδυνο».

Ακόμα από τη Λήμνο με πτήση ελικοπτέρου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στον Αϊ Στράτη. Πρώτος συμβολικός σταθμός πριν τον οικισμό του Αγίου Ευστρατίου το Ακρωτήριο Σιαλμά (τέως Τρυπητή) όπου το μνημείο του Υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά. Εκεί κατέθεσε στεφάνι και υποκλίθηκε με συγκίνηση «στη μνήμη του 27χρονου Υποσμηναγού που στις 18 Ιουνίου 1992, έχασε τη ζωή του εδώ, στη θαλάσσια περιοχή του Αϊ Στράτη, υπερασπιζόμενος τον εθνικό μας εναέριο χώρο από τουρκικά αεροσκάφη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA