Μενού
  • Α-
  • Α+

Μήνυση κατά του Σταύρου Κελέτση, προέδρου του Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, προανήγγειλε με ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Παππάς, μετά την απόρριψη του αιτήματός του για ακρόαση της κατάθεσης Καλογρίτσα, ενώ ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ σε ερώτηση του Reader.gr απαντά: «Ας κάνει μήνυση. Εφάρμοσα πιστά τον κανονισμό και έχουν καταγραφεί πιστά όσα είπε ο μάρτυρας». Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Παππάς εχει καταγγείλει «μαγείρεμα» των πρακτικών και είχε ζητήσει να ακούσει τη μαγνητοφώνηση της κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα, ωστόσο το αίτημα δεν έγινε δεκτό. 

Διαβάστε ακόμη: «Βόμβα» Καλογρίτσα στην Προανακριτική: Κατέθεσε SMS από τον Νίκο Παππά

https://twitter.com/nikospappas16/status/1394636675133870083?ref_src=twsrc^tfw

Απορρίθηκε το αίτημα 

Το αίτημα του Νίκου Παππά να ακούσει τη μαγνητοφώνηση της εξέτασης του Χρήστου Καλογρίτσα απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι αφορά σε εσωτερικό ζήτημα λειτουργίας της Επιτροπής και δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σπύρος Κελέτσης είπε ότι δεν υπάρχει καμία αλλοίωση των πρακτικών. Σχολιάζοντας πάντως την εξέλιξη αυτή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης ανέφερε δηκτικά: «Εκοιλοπόναγε το βουνό και γέννησε ποντικό». Κατά πληροφορίες, κατά του αιτήματος τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, υπέρ από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, ενώ παρών δήλωσαν Κίνημα Αλλαγής και Ελληνικής Λύσης.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Σταύρος Κελέτσης, πάντως συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες απέκρουσε τα πυρά περί απόρριψης ενός δικαιώματος που παραβιάζει την αρχή της δίκαιης δίκης, διευκρινίζοντας πως ο κ. Παππάς διατηρεί βεβαίως το δικαίωμα πρόσβασης σε όλο το αποδεικτικό υλικό αλλά το εν λόγω αίτημα συνιστά εσωτερικό ζήτημα λειτουργίας της Επιτροπής, στο οποίο δεν έχει δικαίωμα να εμπλακεί. Ο κ. Κελέτσης δήλωσε προσωπικά θετικός σε ενδεχόμενο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ακρόαση της επίμαχης μαγνητοφώνησης από μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως κάτι τέτοιο θα πρέπει να τεθεί σε ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας δεν μπορεί να προδικάσει.

Κελέτσης: Καμία αλλοίωση των πρακτικών - εφήρμοσα ρητά τον Κανονισμό

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής απέκρουσε κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί αλλοίωσης των πρακτικών της εξέτασης του κ. Καλογρίτσα με δική του ευθύνη, διαβεβαιώνοντας σε όλους τους τόνους πως «δεν υπήρξε καμία αλλοίωση των πρακτικών. Όλα όσα κατέθεσε χθες ο μάρτυρας έχουν καταγραφεί στα πρακτικά μέχρι κεραίας. Υπεραμύνθηκε, δε, των χειρισμών του υποστηρίζοντας με θέρμη πως ο ίδιος εφάρμοσε ρητά τον Κανονισμό της Βουλής και τις εξουσίες που αυτός προβλέπει για τον Πρόεδρο της Επιτροπής, διαγράφοντας αποκλειστικά τις αυθαίρετες παρεμβάσεις βουλευτών από κάθε πτέρυγα, οι οποίες έγιναν χωρίς να τους έχει δοθεί η άδεια από το προεδρείο και χωρίς καν να το δικαιούνται, δεδομένου ότι η χθεσινή πρώτη μέρα εξέτασης του μάρτυρα αφορούσε μόνο στην εισαγωγική του τοποθέτηση χωρίς δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων. «Χθες ήταν εισαγωγική τοποθέτηση του μάρτυρα. Δεν υπήρχε δικαίωμα ερωτήσεων  Όσοι ρωτούσαν το έκαναν αυθαίρετα, πετάγονταν. Κι εγώ έδωσα εντολή να διαγραφούν γιατί βάσει του άρθρου 66 παρ.,  λέει οι ιδεολογικές συζητήσεις απαγορεύονται ή αν πάρει βουλευτής το λόγο χωρίς σχετική άδεια ή μιλάει για άσχετο θέμα, ο Πρόεδρος του αφαιρεί το λόγο και δίνει εντολή να μη γίνεται καταχώρηση των αντίστοιχων ομιλιών στα πρακτικά. Ακολούθησα το γράμμα του Κανονισμού της Βουλής. Είναι απόλυτη εφαρμογή του Κανονισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι συνέβη με την κυρία Τζάκρη και το κομμωτήριο

Αναφορικά με την αντιπαράθεση που είχε ο ίδιος στη χθεσινή συνεδρίαση με την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη και το σχόλιο του ότι «εδώ δεν είναι κομμωτήριο», ο Σταύρος Κελέτσης  παραδέχτηκε εκ νέου ότι η αναφορά του ήταν «ατυχής», διαβεβαιώνοντας ότι το σχόλιο προέκυψε κατόπιν συστηματικών διακοπών του μάρτυρα από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και η διαγραφή του επίμαχου αποσπάσματος από τα πρακτικά έγινε αφού ανακάλεσε ο ίδιος με τη σύμφωνη μάλιστα γνώμη της κυρίας Τζάκρη.

Πολάκης για Καλογρίτσα: Εκοιλοπόναγε το βουνό και γέννησε ποντικό

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ πάντως ο Παύλος Πολάκης επιχείρησε να αμφισβητήσει εκ νέου την αξιοπιστία του Χρήστου Καλογρίτσα και κατά συνέπεια των καταγγελιών του για τον Νίκο Παππά, για τον οποίο κατέθεσε σήμερα και SMS.«Εκοιλοπόναγε το βουνό και γέννησε ποντικό», σχολίασε καυστικά απευθυνόμενος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά το πέρας της σημερινής εξέτασης του μάρτυρα και επεξηγώντας πρόσθεσε: «θα πει ότι ο άνθρωπος δεν έχει πει ένα αποδεικτικό στοιχείο. Οτιδήποτε. Πετάει μπηχτές. Κάνει παύσεις. Μπερδεύεται. Δεν θυμάται. Τα sms τι λένε . Θα σου απαντήσω… θα σε δω… θα δούμε.  Εκείνη την περίοδο ο Νίκος Παππάς μιλούσε με όλους (σ.σ. ενδιαφερόμενους καναλάρχες)».   Ο κ. Πολάκης επέμεινε στη γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί μίας στημένης Προανακριτικής εξαιτίας της επιθυμίας του κ. Καλογρίτσα να μην επιστρέψει το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ στους Χούρι της CCC. «Όλα τα υπόλοιπα είναι μπούρδες», ισχυρίστηκε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA