Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Σαββατοκύριακο πριν το Πάσχα, στις 24 Απριλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Βασίλη Κοντοζαμάνη και την Γιάννα Αγγελοπούλου πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη, για την παράδοση των 18 νέων, φορητών κλινών ΜΕΘ δωρεά της Επιτροπής Ελλάδα 1821 στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης τότε είχε κάνει και μια βόλτα στην αγορά της πόλης, η οποία μόλις άνοιγε, μετά τη θύελλα που είχε προκληθεί από την ανάκληση της απόφασης για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

Διαβάστε ακόμη: Αισιοδοξία Μητσοτάκη για τον τουρισμό: Περισσότερες παρά ποτέ οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ φέτος

Μερικές εβδομάδες, ούτε μήνα μετά, ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται ξανά σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Ο σκοπός είναι διαφορετικός, μιας και απόψε το βράδυ θα παραστεί και θα μιλήσει στα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού του αεροδρομίου «Μακεδονία», τον οποίο ολοκλήρωσε η Fraport στο πλαίσιο της επένδυσης που πραγματοποίησε σε 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας. Πρόκειται, ομολογουμένως, για ένα έργο-τομή, καθώς η εμφάνιση του αεροδρομίου έχει αλλάξει άρδην από τότε που ανέλαβαν το management οι Γερμανοί. Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στο δημαρχείο Καλαμαριάς, όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Γιάννη Δαρδαμανέλη. 

Πρόκειται επί της ουσίας για μια επίσκεψη με το βλέμμα στο μέλλον και όχι για μια κλασική περιοδεία. Όπως πληροφορείται, δε, το Reader.gr, έτσι θα είναι και οι επικείμενες επισκέψεις του πρωθυπουργού το επόμενο διάστημα και ενώ επιχειρείται μια σταδιακή αλλαγή ατζέντας, από τον κορονοϊό προς την οικονομία και τις μεταρρυθμίσεις. Πρακτικά κάθε επίσκεψη εκτός Αθηνών θα συνδέεται με ένα έργο ή με μια πολιτική πρωτοβουλία που θα έχει σημαντικό αναπτυξιακό αποτύπωμα και θα εντάσσεται στο μεταρρυθμιστικό αφήγημα που ο πρωθυπουργός θέλει να επαναφέρει στην προμετωπίδα του πολιτικού λόγου της κυβέρνησης, με το βλέμμα και στην επιστροφή στην κανονικότητα.

Επίσκεψη στην Κρήτη

Στο ίδιο πλαίσιο, στο ημερολόγιο του Μαξίμου, επίσης, έχει φιξαριστεί μια επίσκεψη στην Κρήτη, στο τέλος του Μαΐου, με φόντο τα έργα στον ΒΟΑΚ που πλέον δρομολογούνται κανονικά. Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου στην Αστυπάλαια. Πρόκειται για ένα νησί με φυσικό κάλλος, που αποτελεί πόλο έλξης τουριστών, αλλά και ένα νησί, όπου θα τρέξει μια μεγάλη επένδυση της VW για τον εξηλεκτρισμό του στόλου των δημοσίων και ιδιωτικών αυτοκινήτων που βρίσκονται στο νησί τα επόμενα χρόνια.

Τις επόμενες εβδομάδες θα κλειδώσουν και άλλες στοχευμένες επισκέψεις στο εσωτερικό, με την Πελοπόννησο και τη Δυτική Μακεδονία να είναι στα ραντάρ του Μαξίμου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA