Μενού
  • Α-
  • Α+

Πάνω από 100.000 άνθρωποι ηλικίας 40 έως 44 ετών έκλεισαν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού από εχθές Παρασκευή (21/5) μέχρι και το πρωί του Σαββάτου (22/5). Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε πως «θα συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε με αυτούς και ακόμα πιο ταχείς ρυθμούς».

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: Εκκληση οι άνω των 50 να κάνουν το εμβόλιο

«Αυτό δείχνει την τεράστια βούληση και το ενδιαφέρον που υπάρχει από όλους τους Έλληνες, σε κάθε ηλικία, να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν. Είναι επίσης εμφανές, ότι οι υγειονομικοί μας δουλεύουν με επαγγελματισμό, με αυταπάρνηση και, κυρίως, αντιμετωπίζουν τους συμπολίτες μας με αξιοπρέπεια και σεβασμό, με τον τρόπο που θέλουμε να λειτουργεί το Δημόσιο στη σχέση του με τους πολίτες. Και είναι παράδειγμα πλέον ο τρόπος με τον οποίο εμβολιάζουμε σε όλη τη χώρα, του πώς πρέπει να εννοείται η σχέση ελληνικού Δημοσίου και πολίτη, στην παροχή υπηρεσιών - στην περίπτωσή μας υπηρεσιών υγείας» τόνισε ο κ. Κικίλιας από το εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας. 

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Καλαμάτα και η Μεσσηνία θα έχουν μια πολύ καλή τουριστική περίοδο. «Γι' αυτό ζήτησα από όλους τους φορείς να προσπαθήσουμε ενωμένοι. Να συνεχίσουμε να κάνουμε πολλά τεστ στους συμπολίτες μας, να εμβολιάζουμε με αυτούς τους ρυθμούς και να προσέχουμε όλοι τους κανόνες Δημόσιας Υγείας, έτσι ώστε να έχουμε ένα επιτυχημένο καλοκαίρι και τουριστική περίοδο, η οποία να μπορεί να προχωρήσει παρακάτω και στους φθινοπωρινούς μήνες» επεσήμανε. 

Καταλήγοντας, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως «ο νομός Μεσσηνίας και η περιοχή έχει όλα τα εχέγγυα και τις δυνατότητες να προσελκύσει πολύ κόσμο για μια μεγάλη χρονική περίοδο. Πάνω απ' όλα όμως με ασφάλεια και με γνώμονα τη Δημόσια Υγεία. Συγχαρητήρια σε όλους για την εξαιρετική προσπάθεια που έχετε κάνει και κάνουμε όλοι μαζί».

https://twitter.com/Vkikilias/status/1395972490522939394?ref_src=twsrc^tfw

«Σπάει το φράγμα» των 5 εκατομμυρίων εμβολιασμών 

«Την Κυριακή το βράδυ θα ξεπεράσουμε τα 5 εκατομμύρια εμβολιασμούς και μέχρι τέλος Μαΐου θα πλησιάσουμε τους 5,8 εκατ. εμβολιασμούς, είμαστε πολύ πάνω από τον προγραμματισμό είναι πολύ αισιόδοξα τα μηνύματα, η πλατφόρμα για τους 40 – 44 λειτούργει πολύ ικανοποιητικά και πολύ σύντομα θα ανοίξουν κι οι πλατφόρμες για τις άλλες ηλικιακές ομάδες» είπε νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις άλλες ηλικίες

Μέχρι τις αρχές Ιουνίου αναμένεται να έχει ανοίξει και η πλατφόρμα για τις ηλικίες 35-39 ενώ στη συνέχεια προς τα μέσα του Ιουνίου θα μπορούν να προγραμματίσουν ραντεβού για εμβολιασμό και οι 20άρηδες. Το πρωί της Παρασκευής (21/5) ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, προανήγγειλε την έναρξη των εμβολιασμών ενάντια στον κορονοϊό για εφήβους και παιδιά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε πως «για τους 18-29 ετών υπάρχουν δύο παράγοντες που θα πρέπει να προσμετρήσουμε. Ο ένας είναι οι παραδόσεις των εταιρειών γιατί υπάρχουν κάποιες αναταράξεις το τελευταίο διάστημα και ο δεύτερος είναι η συμμετοχή της προηγούμενης ομάδας. Με βάση αυτό τον σχεδιασμό εντός του Ιουνίου θα προχωρήσουμε και στην επόμενη πενταετία», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Σημείωσε, μάλιστα, ότι ο εμβολιασμός αυτής της ομάδας δε θα σταματήσει στους 18αρηδες, αλλά θα επεκταθεί και στα παιδιά από 16 ετών, για τα οποία το εμβόλιο της Pfizer έχει λάβει τη σχετική έγκριση. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε, σε περίπτωση που ο EMA εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer και για μικρότερες ηλικίες, «θα πάμε και πιο κάτω». 

Εμβόλιο: Τι ισχύει με την ποινή 16 ημερών

Υπάρχουν και εκείνοι που δεν μπορούν, για την ώρα, να κλείσουν νέο ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, καθώς αντιμετωπίζουν την ποινή των 16 ημερών, που επιβάλλεται σε όσους έχουν αλλάξει το ραντεβού τους.  Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ερωτηθείς για το ζήτημα της ποινής, επισήμανε πως αυτή επιβάλλεται όταν ο πολίτης έχει αλλάξει το ραντεβού του δυο φορές, και όχι μία. Υποστήριξε, άλλωστε, πως η αλλαγή των ραντεβού δεν μπορεί να γίνει χωρίς όριο, καθώς αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην εμβολιαστική αλυσίδα, ενώ τόνισε πως αρχικά η ποινή ήταν 30 ημέρες και έπειτα κατέβηκε στις 16 ημέρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA