Μενού
  • Α-
  • Α+

H καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, στην αναφορά της για την πορεία της πανδημίας της χώρας συνεχάρη τους νέους που έδραξαν να κλείσουν ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, όταν υπάρχουν συμπολίτες άνω των 50 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα. «Κάνω έκκληση στους άνω των 50 να εμβολιαστούν, παίρνοντας παράδειγμα από τους νέους», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Οι νέες νοσηλείες δεν μειώνονται όπως θα θέλαμε, καθώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι άνω των 65 ετών που νοσούν. Κάνω έκκληση στους ανθρώπους άνω των 50 ετών να μας εμπιστευτούν και να εμβολιαστούν». 

Διαβάστε ακόμη Εμβόλιο: Πάνω από 40.000 ραντεβού οι 40άρηδες - Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις άλλες ηλικίες

Μεταξύ άλλων, η κυρία Παπαευαγγέλου ανέφερε: «Η αυξημένη κινητικότητα το Πάσχα σε συνδυασμό με άνοιγμα δραστηριοτήτων έχει ως αποτέλεσμα τη μη μείωση των κρουσμάτων όπως θα θέλαμε. Σημαντικό ποσοστό των νέων κρουσμάτων διαγνώστηκε από τα self tests. Περισσότεροι από 19.000 συνάνθρωποι μας έχουν διαγνωστεί θετικοί από τα self tests. Ο δείκτης θετικότητας παραμένει χαμηλός και σταθερά κάτω από 4%. Η θετικότητα σε κάποιες περιοχές της επικράτειας είναι υψηλή, κάτι που αποδεικνύει εξάρσεις της διασποράς». 

Επίσης, ανέφερε πως είναι σημαντική η αποσυμπίεση του εθνικού συστήματος υγείας, καθώς μετά από πολλές εβδομάδες έχουμε λιγότερες από 300 εισαγωγές στην επικράτεια. Ωστόσο, πάνω από 3.500 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται λόγω κορονοϊού. 

Τέλος, σημείωσε, πως «το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζει πτωτική πορεία, καταγράφεται ύφεση της τάξης του 5%. Ενώ από τα μέσα Απριλίου είχαμε μείωση των νέων κρουσμάτων, από το Πάσχα και μετά ο ρυθμός μείωσης ανακόπτεται. Στην Αττική τα κρούσματα σταθεροποιούνται σε υψηλούς αριθμούς. Στην Αττική έχουμε 9.500 ενεργά κρούσματα και 2.500 στη Θεσσαλονίκη. Η διασπορά στην κοινότητα δεν μειώθηκε στα επιθυμητά επίπεδα», ανέφερε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA