Μενού
  • Α-
  • Α+

Αντιδράσεις ήγειραν οι δηλώσεις που έκανε ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, ο οποίος είπε ότι έχουμε «χ@@@ο» τον πρωθυπουργό, οι οποίες στρέφονται και κατά του υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη για τη στάση του όταν άκουσε τις απαξιωτικές φράσεις. Συγκεκριμένα, σε ντοκιμαντέρ του European Investigative Collaboration για παραβιάσεις περιβαλλοντικών όρων από εφοπλιστές, ακούγεται ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, να λέει οτι ουσιαστικά οι εφοπλιστές δεν έχουν ανάγκη την ελληνική κυβέρνηση και τα περισσότερα πλοία είναι υπό ξένη σημαία. Η ναυτιλία δεν χρειάζεται την κυβέρνηση, το υπουργείο την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό. Έχουν χε@@@νο τον πρωθυπουργό. Δεν χρειάζονται τον πρωθυπουργό. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Το 80% έχει ξένη σημαία. Τις δηλώσεις αυτές μετέφεραν οι δημοσιογράφοι στον Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος όταν τις βλέπει για λίγα δευτερόλεπτα μένει σιωπηλός και σχολιάζει: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο για την ελληνική ναυτιλία».https://www.youtube.com/watch?v=L57puphcpSY

ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπιαστική για τη χώρα η αμηχανία του υπουργού

«Ντροπιαστική» χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ τη στάση του κ. Πλακιωτάκη μπροστά στις δηλώσεις Λασκαρίδη. Ο  τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νεκτάριος Σαντορινιός σχολίασε: «Η ντροπιαστική, για τη χώρα, αμηχανία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξη που παραχωρούσε στο ξένο ειδησεογραφικό Δίκτυο EIC (European Investigative Collaboration), κλήθηκε από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει τις προσβλητικές δηλώσεις του εφοπλιστή, κ. Λασκαρίδη, για την ελληνική κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, προκαλεί το κοινό αίσθημα».

«Απορίας άξιο όμως είναι, πώς σε ό,τι αφορά την προστασία της ελληνικής ναυτεργασίας, η κυβέρνηση δεν επέδειξε την ίδια "αμηχανία", αφού μέχρι τώρα έχει φέρει πλήθος τροπολογιών που απορυθμίζουν το εργασιακό περιβάλλον των ναυτικών και καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις Το σημερινό βίντεο του "εμβρόντητου" και "άλαλου" υπουργού Ναυτιλίας αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την παντελή απουσία συγκροτημένης πολιτικής της ΝΔ για τον κλάδο της Ελληνικής Ναυτιλίας, για την ενίσχυση του ελληνόκτητου στόλου και για τους Έλληνες ναυτικούς. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί ως υπηρέτης συμφερόντων» κατέληξε ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

ΚΚΕ: Οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι το πολιτικό προσωπικό των εφοπλιστών

«Οι δηλώσεις του εφοπλιστή Λασκαρίδη και η αμηχανία του υπουργού της ΝΔ, κ. Πλακιωτάκη, είναι σοκαριστικές μεν, αναμενόμενες δε, από τη στιγμή που οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι όντως το πολιτικό προσωπικό των εφοπλιστών και των άλλων μερίδων του κεφαλαίου». Η εθελοντική φορολογία, οι φοροαπαλλαγές, τα δεκάδες προνόμια και φυσικά η επίθεση στα δικαιώματα των ναυτεργατών επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές» σχολίασε το ΚΚΕ

ΜέΡΑ25: «Χαρακτηριστικά χρεοδουλοπαροικίας»

Πολύ σκληρή ήταν η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 το οποίο στρέφει τα πυρά του κατά του κ. Πλακιωτάκη κυρίως λέγοντας «Ντροπιαστική και εξευτελιστική ήταν η εικόνα του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη σε ντοκιμαντέρ για τα «μαύρα φουγάρα» των εφοπλιστών, μεταξύ των οποίων οι αδερφοί Λασκαρίδη, που τα πλοία τους ελέγχονται για βρόμικο αποτύπωμα στην Ανταρκτική. Η εικόνα αυτή του Υπουργού της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, αλλά και ο «τρόπος» απάντησης του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη, είναι χαρακτηριστικά της χρεοδουλοπαροικίας η Ελλάς, όπου η ντόπια και ξένη παρασιτική ολιγαρχία ανθεί, μεταξύ της οποία και οι Έλληνες εφοπλιστές με σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές, στις πλάτες βεβαίως του ελληνικού λαού. Θυμίζουμε ακόμα, ότι πρόκειται για τους ίδιους ολιγάρχες που δώρισαν τα μίνι παγουρίνο για τα σχολεία στην κ. Κεραμέως, αλλά και στους οποίους ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ φροντίζουν να μεταφέρουν το καζίνο από την Πάρνηθα στο Μαρούσι».

Το κόμμα του κ. Βαρουφάκη μάλιστα ανέφερε χαρακτηρίζει «άλαλο» τον Υπουργό Ναυτιλίας και προσθέτει «η εικόνα των λούμπεν yesmen που μας κυβερνούν, όταν αυτοί δεν βγαίνουν σε κάποιο μέσο της λίστας Πέτσα»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA