Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα έχει στην Αθήνα την Δευτέρα 31 Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ την ίδια ημέρα θα υπάρξει επίσημη συνάντηση και με τον Νίκο Δένδια. Αρχικά, ήταν γνωστό πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ενδεχομένως να συναντούσε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών στα Χανιά μια ημέρα νωρίτερα, αλλά τελικά οριστικοποιήθηκε η συνάντηση για την επόμενη ημέρα επί αθηναϊκού εδάφους. 

Διαβάστε ακόμη: Ελλάδα - Τουρκία: Τηλεδιάσκεψη για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης 26 - 27 Μαΐου

Την ίδια ημέρα θα υπάρξει συνάντηση με τον Νίκο Δένδια, επιβεβαιώνοντας τα τουρκικά ΜΜΕ που έγραφαν ήδη από χθες Τρίτη ότι οι δύο υπουργοί, πρόκειται να συναντηθούν στις 31 Μαΐου για να συνεχίσουν τις συζητήσεις που ξεκίνησαν στην Άγκυρα και να προετοιμάσουν την συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου. Μια ημέρα νωρίτερα, την Κυριακή (30/5), ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογο του. Την Κυριακή ο Τσαβούσογλου αναμένεται να πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη.

Αρχίζει και η συζήτηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)

Εξάλλου, αύριο Πέμπτη, τα Υπουργεία Εθνικής Αμύνης Ελλάδος και Τουρκίας θα πραγματοποιήσουν τον 4ο κύκλο συναντήσεων για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), από 26 έως 27 Μαΐου 2021. Η συζήτηση, όπως αναφέρεται, θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης. Σκοπός της συνάντησης θα είναι η συνέχεια των συζητήσεων που ξεκίνησαν οι δύο πλευρές στην Αγκυρα, αλλά και η προετοιμασία μιας συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν στις 14 Ιουνίου στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA