Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΦΠΑ: Μειωμένος νησιωτικός φόρος σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο - Το ανακοινώνει ο Σχοινάς από Βρυξέλλες

Σύμφωνα και με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Reader.gr, ο μειωμένος ΦΠΑ θα έχει μόνιμη ισχύ στα πέντε νησιά του Αιγαίου που δέχονται αυξημένες μεταναστευτικές ροές - Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τις Βρυξέλλες το επόμενο διάστημα

Το νησί της Λέσβου (Πηγή: Shutterstock)
Το νησί της Λέσβου (Πηγή: Shutterstock)

Μειωμένος θα παραμείνει ο ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου που ταλαιπωρούνται από το προσφυγικό. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Reader.gr, η απόφαση για τον μειωμένο νησιωτικό ΦΠΑ σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο έχει «κλειδώσει» και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα από τις Βρυξέλλες.

Διαβάστε ακόμη: Νίκος Χαρδαλιάς στο Reader: Δεν έχουμε ξεμπερδέψει, το λέω κατηγορηματικά

Αρχικά, ο μειωμένος κατά 30% ΦΠΑ σε αυτά τα πέντε νησιά του Αιγαίου που δέχονται αυξημένες μεταναστευτικές ροές θα ίσχυε έως τις 30 Ιουνίου 2021. Ο μειωμένος κατά 30% ΦΠΑ στους κατοίκους αυτών των νησιών είχε δοθεί ως αντιστάθμισμα για τις κοινωνίες που σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος.

Όμως, τώρα - σύμφωνα και με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Reader.gr, ο μειωμένος ΦΠΑ θα έχει μόνιμη ισχύ. Κι αυτό γιατί η εντολή του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ. Την ίδια άποψη έχει και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Και γι' αυτό η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από την Κομισιόν να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα εν λόγω πέντε νησιά του Αιγαίου. Το αίτημα φαίνεται να αποδέχθηκε και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος το επόμενο διάστημα θα κάνει και τις σχετικές ανακοινώσεις για το παγιωμένο νησιωτικό ΦΠΑ από τις Βρυξέλλες.

Αξίζει, πάντως, να τονιστεί ότι σε αυτά τα πέντε νησιά (Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Κως και η Λέρος), μέχρι σήμερα δίνονταν εξάμηνες παρατάσεις λόγω υπερπληθυσμού προσφύγων.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κυριάκος Μητσοτάκης #Νότης Μηταράκης #Μαργαρίτης Σχοινάς #ΦΠΑ #Λέσβος #Χίος #Σάμος #Λέρος