Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα e-mail τα οποία, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, επιβεβαιώνουν ότι η συμφωνία Χρήστου Καλογρίτσα και λιβανέζικης CCC αφορούσε το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και την προσπάθεια απόκτησης καναλιού, διαβιβάστηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που ερευνά του χειρισμούς του Νίκου Παππά στο διαγωνισμό την περίοδο 2015-2016.

Διαβάστε ακόμη: Προανακριτική: Αντιπαράθεση για τη νόθευση ή μη των πρακτικών

18 e-mail με αναφορές σε «TV License»

Πρόκειται για 18 έγγραφα ενδοομιλικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ανάμεσα στον διευθυντή της λιβανέζικης κατασκευαστικής CCC, Αντώνη Λιανό, ο οποίος είχε καταθέσει ως μάρτυρας και έναν εκ των ιδιοκτητών της CCC, Φουάντ Χούρι, με θέμα «TV License» (τηλεοπτικές άδειες) ή «Supreme Court’s Ruling on TV licensing law» (δικαστική απόφαση για τον νόμο των τηλεοπτικών αδειών).

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει καταγγείλει ο Χρήστος, η συμφωνία του με τη CCC για υπεργολαβία ήταν «εικονική» και το πραγματικό περιεχόμενό της αφορούσε στη χρηματοδότηση της εγγυητικής επιστολής 3 εκατομμυρίων ευρώ για τη συμμετοχή της εταιρίας του γιου του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, με στόχο την απόκτηση του αποκαλούμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel με «μπροστινό» τον ίδιο και υπό την καθοδήγηση του Νίκου Παππά.

Το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων

Το αξιοσημείωτο είναι πως σε ένα εξ αυτών, με ημερομηνία 25/8/2016, δηλαδή, τρεις ημέρες αφότου η CCC είχε υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Χρήστο Καλογρίτσα, κατά τους ίδιους για υπεργολαβία έργου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι συνομιλητές φέρονται να αναζητούν την ακριβή επωνυμία της κατασκευαστικής εταιρίας του κ. Καλογρίτσα, εάν δηλαδή είναι ΤΟΞΟΤΗΣ ή όχι, ενώ παράλληλα ο κ. Λιανός φέρεται να επισημαίνει ότι θα ξεκινήσει έρευνα για την εταιρία που θα χρησιμεύσει στην προσφορά για απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, χρησιμοποιώντας τον όρο «TV licensing Bid».

«Το όνομα που βρήκα στο internet είναι “Τοξότης”.

Τώρα πρέπει να ψάξω το όνομα της εταιρείας που θα χρησιμοποιηθεί για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λιανός.

Σε άλλο e-mail, με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου 2016, μετά την απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε το νόμο Παππά, οι δύο συνεργάτες της CCC συζητούν για τον τρόπο που θα πάρουν πίσω τα 3 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δώσει στην εταιρία του Χρήστου Καλογρίτσα. Υπάρχουν επίσης ηλεκτρονικά μηνύματα που είχαν προηγηθεί και τα οποία αφορούσαν στην αναζήτηση εναλλακτικών μεθόδων για τη διαβίβαση των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Στον αντίποδα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ερμήνευαν τα εν λόγω e-mail ως επιβεβαίωση ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε αναγνωρίσει προ πολλού την οφειλή 3 εκατομμυρίων ευρώ προς τη CCC και αναζητούνταν ο τρόπος επιστροφής τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA