Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ηλεκτρισμένο κλίμα ξεκίνησε η σημερινή (27/5) συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, στον απόηχο των καταγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Προέδρου της Επιτροπής, Σταύρου Κελέτση για νέα αλλοίωση των πρακτικών με αφορμή την τελευταία εξέταση του Χρήστου Καλογρίτσα.

Διαβάστε ακόμα: Προανακριτική - Κελέτσης σε ΣΥΡΙΖΑ: Καμία αλλοίωση πρακτικών, θα ζητήσω σύγκριση με τα ηχητικά

Κελέτσης: Τηρώ πιστά τον κανονισμό - κάντε σύγκριση

Ο κ. Κελέτσης διέψευσε κατηγορηματικά τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιμένοντας ότι η κατάθεση του μάρτυρα αποτυπώθηκε ακέραιη στα πρακτικά. Επισήμανε πως οι μοναδικές τοποθετήσεις βουλευτών που δεν συμπεριελήφθησαν αφορούσαν, βάσει του Κανονισμού της Βουλής, ταυτόχρονες παρεμβάσεις εκτός διαδικασίας και εν μέσω χάους και ζήτησε – όπως είχε προαναγγείλει – σύγκριση των ηχητικών και των πρακτικών, για ν’ αποδείξει ότι λειτουργεί απολύτως θεσμικά.

Τζάκρη: Νόθευση των πρακτικών από τον Πρόεδρο Κελέτση

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, ωστόσο, επέμεινε και επικαλούμενη δημοσιεύματα με φερόμενες αναφορές των γαλάζιων βουλευτών Μαρκόπουλου και Τσαβδαρίδη που δεν εντόπισε στα πρακτικά, κατήγγειλε ευθέως τον Πρόεδρο της Επιτροπής για «νόθευση» των πρακτικών και εγκληματική συμπεριφορά με προσχηματική επίκληση τις «άναρθρες κραυγές», βουλευτών. Η ίδια ζήτησε να ακούσουν όλα τα μέλη της Επιτροπής το επίμαχο ηχητικό από την κατάθεση Καλογρίτσα την περασμένη Τρίτη.

«Ο ψευδής χαρακτηρισμός των βουλευτικών παρεμβάσεων, ως εκτός διαδικασίας κραυγών, φωνών και παρεκβάσεων, σας καθιστά υπότροπο της αξιόποινης πράξης της νόθευσης, με ομολογημένη μάλιστα την εγκληματική συμπεριφορά σας», ανέφερε η κ. Τζάκρη.

Μαρκόπουλος: Τακτικισμοί ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο αδιέξοδο

Έντονη ήταν η αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ και του Βασίλη Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής, που ερμήνευσαν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως τακτικισμό και προπέτασμα καπνού, με στόχο να μεταφέρουν τη συζήτηση από τις αποκαλύψεις για προσπάθεια ποδηγέτησης του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών από τον Νίκο Παππά.

Ενδεικτικά ήταν τα σχόλια που έκανε κατά πληροφορίες ο Δημήτρης Μαρκόπουλος από τη ΝΔ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο αδιέξοδο που του προκάλεσε η κατάθεση Καλογρίτσα οδηγήθηκε σε τακτικισμό. Μαζί με τον συνάδελφο Τσαβδαρίδη πιέσαμε τον Καλογρίτσα εκτός μικροφώνου όταν κάποιοι υπό τον φόβο τους (ξέρετε καλά ποιους εννοώ) χάιδεψαν τον μάρτυρα. Μάλιστα η πίεση μας απέδωσε και πήραμε επιπλέον στοιχεία. Η επίθεση για τα πρακτικά δεν στρέφεται  κατά του προέδρου κ. Κελέτση. Στρέφεται  κατά των εργαζόμενων πρακτικογράφων που έρχονται να δουλέψουν για ένα μεροκάματο. Τα εκτός μικροφώνου δεν μπορούν να καταγραφούν».

«Δηλαδή αν εγώ σηκωνόμουν και τον πλησίαζα τον Καλογρίτσα και τον απειλούσα θα ήταν “εκτός μικροφώνου”;», φέρεται να ρώτησε ο Παύλος Πολάκης. «Αυτό θα ήταν απειλή. Όχι πίεση να μιλήσει», αντέτεινε κατά πληροφορίες ο κ. Μαρκόπουλος.

Κεγκέρογλου: Το θέμα είναι η «σαπίλα» τα άλλα είναι καπνός…

Την άποψη ότι το μείζον είναι οι βαρύτατες καταγγελίες εναντίον του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για στήσιμο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, διατύπωσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής και φέρεται να σχολίασε: «Υπήρξε σαπίλα στη διαδικασία. Τα υπόλοιπα είναι καπνός για να καλυφθούν. Το κυρίαρχο είναι ότι υπήρξε στήσιμο του διαγωνισμού. Ακούμε και το πρωτότυπο. Ό,τι γράφτηκε στις εφημερίδες οφείλει να γραφτεί στα πρακτικά».

Επόμενοι μάρτυρες

Κατά τα λοιπά τα μέλη της Επιτροπής έκαναν μία πρώτη συζήτηση για το δεύτερο κατάλογο μαρτύρων που πρόκειται να καλέσουν, αλλά προς ώρας δεν έχει υπάρξει κάποια συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να κληθούν ο Διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, ο εκδότης της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης και η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η ΝΔ απέρριψε την κλήση του κ. Στουρνάρα και της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα και επιφυλάχθηκε ως προς τον κ. Βαξεβάνη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA