Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η πρόταση της Επιτροπής Βιοηθικής σχετικά με τα λεγόμενα «προνόμια» των εμβολιασμένων πολιτών όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η κυβέρνηση θα τη λάβει, θα τη μελετήσει, θα λάβει τις αποφάσεις της με γνώμονα την υγεία των πολιτών, σταθμίζοντας την υγεία των πολιτών», σημείωσε. 

Διαβάστε ακόμη: AstraZeneca: Πώς θα προχωρήσει ο εμβολιασμός μετά τη σύσταση

«Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η επιδημιολογική κατάσταση βελτιώνεται», είπε η κυρία Πελώνη και σημείωσε πως πλέον ο επιδημιολογικός δείκτης είναι στο 1,18%. Αναφορικά με τους ανθρώπους που νοσηλεύονται στα νοσοκομείο με κορονοϊό, το 95% μέσα στον Ιούνιο ήταν ανεμβολίαστο. Επίσης, το 98% των ανθρώπων που εξέπνευσαν τις τελευταίες 15 μέρες ήταν επίσης ανεμβολίαστο. Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, την πρώτη δόση έχουν λάβει τουλάχιστον 4 εκατομμύρια πολίτες ενώ τον εμβολιασμό τους έχουν ολοκληρώσει 2.800.000. 

Αναφορικά με τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί «ξεστοκαρίσματος» των εμβολίων της AstraZeneca, μία ημέρα μετά την εισήγηση της Επιτροπής για να μην χορηγείται το σκεύασμα σε πολίτες κάτω των 60 ετών, η κυρία Πελώνη σημείωσε πως «η φρασεολογία Τσίπρα προσβλητική για επιστήμονες Επιτροπής Εμβολιασμών, για πολίτες που εμβολιάστηκαν και δίνουν κατά της πανδημίας. Να μην ξεχνάμε τη μεγάλη εικόνα, πού ήμασταν πέρυσι, πού ήμασταν δύο μήνες πριν. Η καλή επιδημιολογική εικόνα είναι κατάκτηση όλων μας». 

Για πιθανό «τίναγμα στον αέρα» εμβολιαστικού προγράμματος η κυρία Πελώνη σημείωσε: «ελπίζω ότι αυτό θα διαψευστεί. Η κυρία Θεοδωρίδου εξήγησε το επιστημονικό σκεπτικό. Σύσταση στους πολίτες να συνεχίσουν τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca αν έχουν κάνει την πρώτη δόση».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA