Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα «μαχαίρια» έβγαλαν στη Βουλή οι πάλαι ποτέ σύντροφοι στο ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με «σφήνα» τον Πάνο Σκουρλέτη και με αφορμή τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Κινήματος Αλλαγής για τις δανειακές υποχρεώσεις του κόμματος με αιχμή την πρόταση νόμου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα οικονομικά των κομμάτων.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του για το εργασιακό νομοσχέδιο, ο  Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, άστραψε και βρόντηξε βλέποντας την κ. Ξενογιαννακοπούλου που υπογράφει την πρόταση νόμου, καταγγέλλοντας τα «πασοκογενή» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως «ανήθικα» που καλούν τα μέλη του ΚΙΝΑΛ να πληρώσουν τον υπερδανεισμό που δημιουργήθηκε επί δικών τους ημερών.

Οργή Κεγκέρογλου κατά των «πασοκογενών» του ΣΥΡΙΖΑ

«Η χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ πηγαίνει για την αποπληρωμή των δανείων και εμείς ως βουλευτές παραχωρούμε μέρος της αποζημίωσης για να καλυφθεί το ποσό. Και έρχονται οι δύο πρώην γραμματείς του ΠΑΣΟΚ, η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης και λένε ότι για τα δικά τους λάθη θα πληρώσουν οι βουλευτές Πουλάς, Φραγγίδης, Πάνας που δεν είχαν καμία σχέση με την περίοδο που δημιουργήθηκε το δανειακό άνοιγμα. Που δεν είχαν καμία σχέση. Σοβαρά; Πρέπει να πληρώσουν όλοι όσοι απέκτησαν όνομα με το ΠΑΣΟΚ και μετά το πούλησαν δεξιά και αριστερά. Κουρουμπλής, Τζάκρη, Σπίρτζης, Παπαηλιού, Μωραϊτης, Ξενογιαννακοπούλου, Ραγκούσης, όλοι αυτοί υπογράφουν την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ και καλούν να απολογηθούν άλλοι για την δική τους περίοδο», είπε αιχμηρά και φανερά εξοργισμένος ο κ. Κεγκέρογλου.

Ξενογιαννακοπούλου: Δεν ανέχομαι την κατηγορία «γυρολόγος»

Άμεση ήταν η απάντηση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η οποία αφού αντέτεινε πως ως Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ουδεμία σχέση είχε με τα οικονομικά του κόμματος, επισήμανε ότι δεν ανέχεται να την κατηγορούν ως «γυρολόγο», ενώ η ίδια  παραιτήθηκε από τη θέση της αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών και διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ το 2010 επειδή διαφώνησε με το δεύτερο μνημόνιο.  

«Δεν ανέχομαι από κανέναν να μου κάνει τέτοια κριτική. Έφυγα 6 χρόνια από την πολιτική. Δεν είμαι γυρολόγος. Συστρατεύτηκα με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί πιστεύω ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργείται ελπίδα για την χώρα», τόνισε.  

Σκουρλέτης: Κάντε αυτοκριτική για το δικομματισμό της διαπλοκής

Στη σφοδρή αντιπαράθεση παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για ασυλία στο πλαίσιο του «δικομματισμού της διαπλοκής» που χρεοκόπησε τη χώρα και καλώντας το Κίνημα Αλλαγής να κάνει αυτοκριτική, να πάρει σαφείς αποστάσεις από εκείνες τις πρακτικές και «τότε δεν χρωστάτε σε κανέναν» όπως σχολίασε» δηκτικά.  

Κεγκέρογλου: Τώρα θυμηθήκατε τα οικονομικά των κομμάτων

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου σήκωσε το γάντι κι αφού εξήγησε ότι δεν αμφισβητεί το δικαίωμα κάθε κόμματος όπως και του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτει προτάσεις νόμου, «κάρφωσε» την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Βέβαια είχε 5 χρόνια στην κυβέρνηση για να φέρει κανονικό νόμο. Είπα ότι οι έχοντες την πολιτική ευθύνη για την διαχείριση εκείνης της περιόδου  - γραμματείς ήταν ο Ραγκούσης και η Ξενογιαννακοπούλου – δεν έχουν ηθικό δικαίωμα να χρεώνουν ευθύνες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA