Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Γλυκά Νερά - Οικονόμου: Σπουδαία δουλειά της ΕΛΑΣ στην εξιχνίαση του εγκλήματος

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, έδωσε από τη Βουλή συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Αποστασιοποιήθηκε από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις συνδικαλιστών που μιλούσαν για την πορεία των ερευνών παραβιάζοντας τη μυστικότητα. 

Περιπολικό (Πηγή: Eurokinissi)
Περιπολικό (Πηγή: Eurokinissi)

Συγχαρητήρια στα στελέχη των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Εγκληματολογικών Ερευνών Αττικής για την εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, έδωσε από τη Βουλή ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου πήρε σαφείς αποστάσεις από τις εμφανίσεις συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας σε τηλεοπτικές εκπομπές, κατά τις οποίες τοποθετούνταν για το έγκλημα παρότι η έρευνα βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη. Υπογράμμισε μάλιστα ότι υπάρχουν πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες όταν παραβιάζεται η μυστικότητα των ερευνών.

Διαβάστε επίσης: Γλυκά Νερά: «Θέλω να τιμωρηθώ για τη δολοφονία της Καρολάιν»

«Θα ήθελα να συγχαρώ τη Διεύθυνση Ασφάλειας και την Διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών Αττικής για την σπουδαία δουλειά, τόσο ανακριτικά όσο και επιστημονικά. Είχαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα την εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά που προκάλεσε τόση αναστάτωση και ανησυχία στην κοινή γνώμη», είπε σε παρέμβαση του στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Υφυπουργος.

Διαβεβαίωσε δε ότι το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας εργάζεται και ασκεί τα καθήκοντά του κάτω από αντίξοες συνθήκες με υψηλό αίσθημα ευθύνης. «Εμείς το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τους στηρίξουμε» τόνισε.

Απαντώντας στον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργο Καμίνη, για τις δημόσιες εμφανίσεις συνδικαλιστών της ΕΛ. ΑΣ που μιλούσαν το προηγούμενο διάστημα για το έγκλημα είπε: «οι συνδικαλιστές δεν εκπροσωπούν το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ΕΛ.ΑΣ εκπροσωπείται από τους θεσμικούς φορείς και τους εκπροσώπους τύπου. Είναι γενικότερο το θέμα των τοποθετήσεων συνδικαλιστικών φορέων και όχι αντικείμενο της σημερινής συζήτησης, οφείλω όμως να πω ότι οι αναφορές των συνδικαλιστών αφορούν αυτούς και τις ενώσεις τους. Η ΕΛΑΣ έχει άλλη δουλειά και η ενημέρωση γίνεται θεσμικά από τους θεσμικούς εκπροσώπους της. Βεβαίως, όταν υπάρχουν θέματα παραβίασης της μυστικότητας της ανακριτικής διαδικασίας τότε υπάρχουν οι διαδικασίες πειθαρχικές και δικαστικές».

Ο κ. Καμίνης αφού συνεχάρη τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ για την επιχειρησιακή κατάληξη της υπόθεσης επισημαίνοντας την επιτυχία απόσπασης ομολογίας, παρατήρησε ότι από επικοινωνιακής πλευράς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

«Να φροντίσετε στο μέλλον όταν υπάρχουν εγκλήματα που διαταράσσουν την κοινή γνώμη την σωστή της ενημέρωση. Πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα και όχι συνδικαλιστές ή άλλες πηγές που πηγαινοέρχονται στα κανάλια χωρίς να έχουν δουλειά. Αυτά είναι δουλειά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ μέσα από τους επίσημους διαύλους. Καταλαβαίνω την πίεση που υπέστη το υπουργείο όμως η επικοινωνιακή διαχείριση επιβάλει αναθεώρηση της λογικής», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Γλυκά Νερά #Έγκλημα #Βουλή #αστυνομία