Μενού
  • Α-
  • Α+

Την επιβεβαίωση ότι είμαστε κοντά στο να μην φοράμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Οπως έγραψε το Reader.gr νωρίτερα, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει την Πέμπτη, 24 Ιουνίου, προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για να μην φοράμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, εκεί που δεν υπάρχει συνωστισμός. «Σε κάθε περίπτωση είναι μια απόφαση που πρέπει να λάβουν οι ειδικοί. Εντός της εβδομάδας θα έχουμε αποφάσεις», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. 

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: 24 Ιουνίου αποφασίζουν οι λοιμωξιολόγοι πότε πετάμε τις μάσκες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, την Πέμπτη οι λοιμωξιολόγοι θα αποφασίσουν για το πότε θα σταματήσουμε να φοράμε μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, κάτι που φαίνεται να τίθεται σε εφαρμογή από τις αρχές Ιουλίου και το μέτρο θα έχει ισχύ για όλους: είτε ανεμβολίαστους είτε εμβολιασμένους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές εκεί όπου υπάρχει συνωστισμός, δηλαδή σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θέατρα κ.λπ. 

Για το θέμα των διευκολύνσεων στους πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού η Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε ότι κάποιες τίθενται σε ισχύ σταδιακά, θυμίζοντας ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν φορούν μάσκα στα γυμναστήρια. Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί θα ανακοινώνονται και άλλα. Για τα self test η κυρία Πελώνη σημείωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και όπου χρειαστεί π.χ. στην Αχαΐα θα επέμβει για να δώσει λύση. 

Έρχεται αυστηροποίηση των ποινών για εγκλήματα όπως στα Γλυκά Νερά 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι έχει ανατεθεί αυτό το έργο από την κυβέρνηση στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το νέο Ποινικό Κώδικα. Αναμένουμε τις εισηγήσεις πολύ σύντομα και σε κάθε περίπτωση η κατεύθυνση είναι για αυστηροποίηση του πλαισίου για όλα τα ειδεχθή εγκλήματα. 

Ερωτηθείσα για την αναφορά Ζάεφ στην ομάδα ποδοσφαίρου του ως Μακεδονία και όχι ως Βόρεια Μακεδονία είπε ότι «απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή του πνεύματος της συμφωνίας των Πρεσπών». Θύμισε ότι η χρήσης του όρου Μακεδονικός ήταν μια από τις επιφυλάξεις της ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA