Μενού
  • Α-
  • Α+

Στον διπλασιασμό των ραντεβού των νέων ηλικίας 18 έως 25 ετών οδήγησε, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια, η ανακοίνωση του μέτρου του λεγόμενου freedom pass – της προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ - αυξάνοντας τα ημερήσια ραντεβού αυτής της ηλικιακής κατηγορίας από 9.000 στα 18.500.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου για δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στηλίτευσε την κριτική της αντιπολίτευσης αναφορικά με τα κίνητρα για την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ως «μηδενιστική», την οποία δεν ακούει η κοινωνία, κάνοντας λόγο για «μικροπολιτικά παιχνίδια» με την προστασία της δημόσιας υγείας και υπερασπιζόμενος την πολιτική των κινήτρων και διευκολύνσεων τόνισε ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει κάθε «θεμιτό μέτρο κοινής λογικής» για να χτιστεί το συντομότερο δυνατό το αναγκαίο τείχος ανοσίας.   

Κικίλιας: Δεν είναι δωροδοκία το freedom pass

«Ο πρωθυπουργός παρουσίασε την προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ για να προχωρήσει ακόμα καλύτερα ο εμβολιασμός. Η αντιπολίτευση θεωρεί το συγκεκριμένο μέτρο δωροδοκία. Σοβαρά; Είναι δωροδοκία και στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ, στη Γαλλία, που κάνουν το ίδιο; Στο τέλος - τέλος ας κρίνουν το μέτρο οι ίδιοι οι νέοι. Εσείς θέλετε να τους καπελώσετε. Όμως οι νέοι πριν την ανακοίνωση του μέτρου έκλειναν ραντεβού με ρυθμό 9.000 την ημέρα. Μετά την ανακοίνωση τα ραντεβού διπλασιάστηκαν σε 18.500. Το μέτρο θα συμβάλει στην υγειονομική θωράκιση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κικίλιας: Ενίσχυση των εμβολιασμών με κάθε θεμιτό τρόπο

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι τα νέα δεδομένα με τις μεταλλάξεις και ιδίως τη μετάλλαξη Δέλτα δοκιμάζουν την επιστημονική κοινότητα και υπογράμμισε: «Ενθαρρύνουμε την ενίσχυση των εμβολιασμών με κάθε θεμιτό τρόπο. Δεχόμαστε την κριτική όχι όμως τον μηδενισμό. Γίνεται τεράστια προσπάθεια. Για όσους μήνες χρειαστεί θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας».

Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ): Μειώνετε τα υγειονομικά standards για την επιβίωση του τουρισμού

Επίθεση στην κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι με γνώμονα την επιβίωση του τουρισμού αίρουν περιορισμούς και αποδυναμώνουν τα υγειονομικά standards εν μέσω συναγερμού στην Ευρώπη για τη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ, εξαπέλυσε ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

«Το σήμα είναι λάθος. “Ανοίξαμε και σας περιμένουμε με μειωμένες προϋποθέσεις υγειονομικής ασφάλειας για να επιβιώσει ο τουρισμός”. Εμείς θεωρούμε ότι για να επιβιώσει πρέπει να ενισχύσουμε τα standards ασφαλείας», σημείωσε χαρακτηριστικά καυτηριάζοντας μεταξύ άλλων την άρση του μέτρου της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και την αντικατάσταση της επίδειξης μοριακού τεστ με ραπιντ στις πύλες εισόδου της χώρας την ώρα που όπως είπε άλλες ανταγωνιστικές σ’ εμάς χώρες τουριστικά αυστηροποιούν τις προϋποθέσεις εισόδου σε αυτές.

Την ανάγκη περαιτέρω θωράκισης του ΕΣΥ ενόψει της επικράτησης της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ και της αναζωπύρωσης των άλλων μεταλλάξεων, υπογράμμισε ο Μιχάλης Κατρίνης από το Κίνημα Αλλαγής.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA