Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αναζωπύρωση του κορονοϊού και η έκρηξη των κρουσμάτων φέρνει σκέψεις και για άλλα μέτρα, πέραν της απαγόρευσης ορθίων πελατών στα νυχτερινά κέντρα. Συγκεκριμένα, ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ και ερωτηθείς σχετικά δεν διέψευσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο οι μετακινήσεις από νομό σε νομό να γίνονται είτε με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε αρνητικού τεστ, όπως ισχύει τώρα για τα νησιά. Τι ίδιο είπε και για το ενδεχόμενο να επιστρέψει η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Διαβάστε ακόμη: Κλειστοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους σε εστίαση και μπαρ - Τα 3 σενάρια

«Αν αποφασιστεί να επανέλθουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, αυτό όπως καταλαβαίνετε θα το κάνουν οι λοιμωξιολόγοι και θα δούμε πώς θα πάει, θα δούμε πώς θα εξελιχθεί» τόνισε. «Το κρίσιμο είναι να ενισχυθεί το ζήτημα της ατομικής ευθύνης. Δεν μπορεί καποιος να μεταφέρει ένα βάρος στην κοινωνία» είπε επίσης.

Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση θέλει με στοχευμένες δράσεις να ενισχύσει περιοχές όπου υπάρχουν χαμηλά ποσοστπα εμβολιασμού.Τέλος, σχολίασε ότι η θέση της εκκλησίας πρεπει να είναι ξεκάθαρη και να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό: «Είναι ανάγκη να υπάρξει περιορισμός σε ιερείς με προσωπικές απόψεις που χρησιμοποιούν το σχήμα τους για πείσουν» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών

Μόνο καθήμενοι σε εστίαση και διασκέδαση 

Βήματα προς τα πίσω προκάλεσε η αναζωπύρωση του κορονοϊού, μετά την έκρηξη κρουσμάτων που καταγράφηκε την Τρίτη θέτοντας σε συναγερμό την κυβέρνηση και τους ειδικούς και κομίζοντας νέα μέτρα. 

Μετά την έκρηξη κρουσμάτων, ειδικά στο νομό Αττικής, σε έκτακτες ανακοινώσεις ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από τις 8 Ιουλίου τέλος οι όρθιοι σε χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα και beach bar. Το συναγερμό για τα νυχτερινά κέντρα προκάλεσε και η περίπτωση κορονοπάρτι μαθητών Λυκείου σε γνωστό beach bar της παραλιακής, τα οποία σκόρπισαν τον κορονοϊό στα νότια προάστια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA